Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-30, 12:17   #3644
lila12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Lila,jak masz jakieś pytania to pytaj.A my postaramy się pomóc.Być może te doświadczone już mamy pomogą bardziej.
Ja ze swojej strony mogę ci napisać,że jak stosujesz olejek do kapieli to nie trzeba potem dziecka smarować,no chyba że skóra tego wymaga.Ja osobiście smarowałam Oskarka po kąpieli i nie stosowałam olejków do kąpieli.Teraz mam zamiar robić to samo i tymi samymi kosmetykami sprawdzonymi przeze mnie czyli NIVEA.
Pępuszek to smarujesz tylko ten kikut,a nie skórę wokół,bo podrażnić można.
A czemu stosujesz osłonki na piersi?Masz już podrażnione czy wygodniej ci tak?

No i bardzo dobre rozumowanie sprawy .Zawsze trzeba mnie wyjście awaryjne.

Widzę,że jesteś w 37tc.Ja wczoraj miałam robione 3D w szpitalu i podglądałam mojego kosmitę .Ale powiem Ci,że buźki to niestety nie widziałam,bo już cienie na nią są rzucone od pępowiny,łożyska i raczek także nic a nic nie było widać.Jedynie dupkę i klejnoty koronne .
Także zastanów się czy oby na pewno chcesz zrobić to USG bo jeżeli będziesz płacić to szkoda kasy,aby tylko na tyłeczek popatrzeć.Ja bym za to nie zapłaciła,a byłabym bardzo rozczarowana gdybym kasę wywaliła a buźki nie widziała.No chyba,że idzie tam w innym celu to już co innego
Dziękuję Kochana,
no właśnie z tym pępuszkiem to w szpitalu psikali Ostepirexem i osuszali, w zasadzie tylko tyle. A chyba powinno się spirytusem 70% - rozumiem, że patyczkiem umoczonym w spirytusie oczyszczam to ciemne wewnątrz, aby nie dotykać skóry. A jak coś ewentualnie się suchego dostanie na skórę zwykłym patyczkiem lub gazikiem usunąć, prawda?

Osłonki pomogły mi nauczyć się karmić, jak maluszek pogryzł mi brodawkę do krwi i tak już zostało. Próbuję uczyć siebie i jego bez osłonki, ale z jedną piersią nie będzie to łątwe, gdyż jest wklęsła brodawka.

Bartuś ma przesuszoną skórkę dodatkowo przez fototerapię ciągłą, którą miał 4 doby, więc smaruję mu ciałko w przesuszonym miejscu kremem Emolium.

Oj i tak jakoś sobie radzimy..... Najgorsze, że sama wszystkiego się nauczyłam, bo niestety szpitalne położne w większości mają Cię gdzieś, jak nie masz siły 10 godzin po cc podnieść Synka.... etc. etc...

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mam pytanko: czy stosujecie wodę Żywiec do przygotowywania herbatek i / lub glukozy dla Maluszka? Czy lepiej zwykłą, przegotowaną?