Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrastający paznokieć - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-30, 16:43   #450
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: Wrastające paznokcie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ojj znam ten ból :/ Miałam zabieg usuwania całego paznokcia, znieczulono mi tylko palucha i nic nie czułam w trakcie zabiegu (dźwięków również nie słyszałam ale była ze mną mama i odwracała moją uwagę), założono mi 6 szwów i do domu. Powiem szczerze, że bolało zaje**ście i osobiście nie polecam tego zabiegu. Jeśli chodzi o chodzenie () to przez pierwsze 3 dni tylko do toalety mogłam przejść a potem (czyli po jakimś tygodniu i po zdjęciu szwów) to jakoś kuśtykałam nawet do szkoły. Było to jakoś na jesień i mogłam zapomnieć o założeniu moich adidasów czy jakich kolwiek moich butów-po prostu pożyczałam od taty albo brata (ja mam rozmiar 38 a oni 41 :P) także latem może byłoby wygodniej bo można nosić klapki czy sandały ale to się niestety szybko nie goi :/
Kilku osobom, które miały usunięty paznokcieć po odrośnięciu nadal wrasta a mi... cóż do dzisiaj nie mam paznokcia...a mineły już jakieś 4 lata od zabiegu.
Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądac to od razu bym poszła do kosmetyczki po klamrę. Zresztą taka już moja "uroda", że nawet w dłoniach jak za mocno przytnę paznokieć od razu jakby wrasta, a o stopach już nie mówię.
Oczywiście to mój przypadek i nie każdemu tak się musi stać ale Tobie kajusia95 radzę się dobrze zastanowić.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Mam tak samo jak Ty (brak paznokcia), w lipcu zdecydowałam się na wizytę w salonie kosmetycznym i od tego czasu mam piękny, prawie jak naturalny paznokieć akrylowy. Nikt nie poznał jeszcze, ze to akryl. Co prawda muszę go odnawiać raz na 2 mies., ale i tak jest super. A cena za każdą wizytę- 15 zł (10 zł- akryl, 5 zł malowanie wszystkich paznokci u nóg)
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując