2009-12-31, 11:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
Napisane przez Karmenka
Mam teraz podobną sytuację, mam koleżankę od podstawówki. Kilka lat mocno się przyjaźnimy a w tym roku zaczęło się psuć. Ona znalazła sobie inne koleżanki, planuje z nimi w akademiku mieszkać. A ja nie idę na studia tam gdzie ona.
|
a właśnie to moja jedyna taka szczera przyjaciółką. Z tą szczerością już się zmieniło. Poszłyśmy do tej samej szkoły,ale na inny profil, jak widać ona nie potrafiła tego pogodzić. Nowe koleżanki, to mnie odstawiła. Płakać nie będę, ona szybciej tego pożałuje. 
Koleżanek mam sporo, ale taką przyjaciółkę miałam jedną i to od podstawówki.
Cytat:
Napisane przez star15
Nie mogą, ale nie chcemy w konflikt z nimi wchodzić, więc się podporządkowujemy póki co.
Moi rodzice też podchodzą do tego na luzie, wiedzą, że można mi ufać i że mam swoje lata, a co za tym idzie - rozum.
No niestety mama TŻta usiłuje mieć nad nim znacznie większą kontrolę i wtrąca się do jego życia, przykro mi, że tak jest, bo to dotyczy również mnie. A ja nie chcę, żeby nasz związek to był TŻ, ja i jego mama. Ale trudno, na razie nie ma na to rady.
|
no jasne, nie ma sensu się kłócić. To nie rozwiąże sprawy.
moi rodzice zawsze byli nastawieni do tego typu rzeczy na luzie. Ufają nam i nie obawiają się, że przedwcześnie zajdziemy. Poza tym wiedzieli, że przed tym nie można nas uchronić. Przede wszystkim zaufanie.
a jego mama chyba za bardzo chce go niańczyć. Sorry, ale Twój chłopak jest dorosły i nie może tak się wtrącać to Waszych spraw.
|