2009-12-31, 13:28
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Napisane przez magdus25
mam do Was jeszcze pytanie bo moze ktoras z Was wie dokladnie-otoz bylam wczoraj u dentysty,bol zeba mam tak okropny ze nie moge spac a i zadnych tabletek przeciwbolowych nie wolno wiec poszlam,okazalo sie ze lekarz nic tam nie widzi ale jak dmuchnal powietrzem to rozbolalo wiec stwierdzil ze nie ma sensu wiercic na oslep bo moze to nadwrazliwosc w ciazy i najlepiej bedzie zrobic przeswietlenie.nie bardzo chcialam sie zgodzic ale lekarz stwierdzil ze zepsuty zab bardziej szkodzi dziecku niz przeswietlenie wiec sie zgodzilam,okazalo sie ze jest pokazna dziura wewnatrz zeba i trzeba rozwiercac i zatruwac  odkad wrocilam od tego dentysty rycze jak bobr ze dalam sie namowic na ten rentgen bo wyczytalam ze kategorycznie nie wolno,jedynie w wypadku kiedy zepsuta krew z zeba moze sie dostac do dziecka,poza tym przeczytalam ze lekarz powinien mi zakryc brzuch olowianym fartuchem zeby chronic dziecko a tego nie zrobil-gdybym to wiedziala wczesniej nie zgodzilabym sie nigdy!ale lekarz stwierdzil ze to prawie szosty miesiac i ze dawka promieni rentgenowskich jest tak mala bo to rentgen punktowy a nie ogolny ze nic sie nie powinno stac.i tak siedze i sie zamartwiam czy dobrze zrobilam i martwie sie czy zgodzic sie na znieczulenie przy rozwiercaniu tego zeba bo jak bede czekac do porodu to on juz bedzie do wyrwania  pomozcie jesli cos wiecie na ten temat.z gory dziekuje.
|
Magdus, znajdziesz tutaj na wizażu wątek o ząbkach w ciąży, jeżeli dobrze pamiętam to sama go założyłam! 
Każda dziewczyna (może prawie każda) zgodnie napisała, że absolutnie trzeba iść do dentysty, bo właśnie jak powiedział Tobie lekarz, ból czy infekcja mogą zaszkodzić dziecku bardziej niż rentgen czy zastrzyk. Ponoć w ciąży daje się zastrzyk zawierający mniej adrenaliny, dlatego nie jest szkodliwy.
Te dziewczyny pisały, że były u dentysty w ciąży i to nawet pare razy.
Nie patrz na to, że ktoś napisał, że absolutnie nie etc, bo tak samo piszą na temat wszystkiego. Wiadomo, nadmiar może zaszkodzić, ale jednorazowe na pewno nie.
Nie przejmuj się, absolutnie, lekarz wie co mówi Jestem pewna, że nic się nie stało dzidzi i wszystko w porządku!
Na pocieszenie, wyszukaj wątku o dentyście w ciąży i zobaczysz, że humor od razu Ci się poprawi!

Szczęśliwego Nowego Roku Wizażanki!
|
|
|