2006-04-11, 12:34
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
|
Napisane przez justa79
krem jest oparty wyłącznie na filtrach mineralnych - są fotostabilne, chronią przed UVB i UVA, więc mogą stanowić jedyną ochronę. filtry mineralne rzadziej podrażniają, jednak krem może bielić i zatykać pory, powodować wypryski.
|
Czyli mleczko Avene też moze zapychać? Od czego to zależy to zapychanie? Bo sie nie doczytałam. Filtry mineralne zapychają? Wiem, ze to jest indywidualna reakcja i u każdego może być inaczej, cztałam wątek o zapychających składnikach w kosmetykach, ale ich chyba nie ma w filtrach...czy są... kurcze juz nie wiem..
A tak poza tym to wypróbowałam te próbki które dostałam od Ciebie i tak
- Vichy Fluide SPF 60 wg mnie super, bo, nie klei sie, ma taką lekką konsystencje, no jak nie filtr, taki rzadki, fajny jest, nie bieli. czy mnie zapychalby to nie wiem, bo użyłam tylko raz (próbka). Ale w porównaniu do melczka Avene to wypadł lepiej, bo nie klei się tak, tylko, że na Avene moge sie normalnie malować, bo wszystkie podkłady mam z talkiem
- LRP creme Fondante SPF 50+, też nie klei się tak bardzo jak mleczko Avene, wchłania się też dobrze, ale troche bieli. Ma na pewno lżejszą konsystencje od mleczka Avene. Ale jednak bardzie podpasował mi ten Vichy
Justa dziękuje ci ślicznie jeszcze raz, teraz mam porównanie chociaż.
|
|
|