2009-12-31, 14:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.
Cytat:
Napisane przez sintagma
Dziewczyny zakładam włosy na keratynę już od dłuższego czasu jednak dopiero teraz mam problem. Otóż swędzi mnie skóra głowy przy łączach, dbam o nie, myję codziennie, dobrze wypłukuję szampon i odżywkę. Uczulenia na keratynę tez nie mogę miec- samo w sobie byłoby to absurdem. Ale skąd ten świąd??? Zastanawiam sie czy nie zdjąć tych włosów bo juz nie mam siły...No ręki od głowy oderwać nie mogę 
|
może masz przesuszoną skorę głowy?w sumie zima to nie jest dobry okres dla włosow.suche powietrze,czapki i łupież gotowy.
jesli nic ci się z łączami nie stanie,to nasmaruj sobie oliwką dla dzieci głowę,a potem umyj dwa razy.poproś kogoś z domownikow,aby podrapał ci skore głowy paznokciem i zobaczył,czy się coś nie sypie.
jesli to łupież to tylko nizoral,lub wsmarowywac wodę utlenioną,ktor wysusza stan zapalny i łagodzi podrażnienia.
możesz sprobowac kupić sobie cynk na skorne sprawy.nie mieszanki witamin,ale tylko cynk i jedz migdały.
moze to wyda wam się śmieszne,ale tak moj syn omija trądzik młodzieńczy.pomimo tłustej skory myje twarz wodą utlenioną,łyka cynk i nie ma zandych wypryskow
|
|
|