Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Help... Trądzik
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-31, 15:46   #10
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Help... Trądzik

Jak usunę cytowane elementy to masz to:
Cytat:
To wcale nie wygląda na "lekki" trądzik Leki doustne często pomagają bardziej niż same maści. Trądzik nie zawsze przechodzi z wiekiem
A skąd wiesz, że ta postać którą on ma nie jest taka zła? Jesteś dermatologiem? Równie dobrze może mu się to z czasem pogarszać jak nie zastosuje odpowiedniej terapii. Każdy lek ma skutki uboczne. No może prawie każdy.
Także maści do stosowania zewnętrznego mają skutki uboczne jakbyś nie czytał ulotki Trądzik to choroba, którą TRZEBA leczyć. A leczenie trądziku nie jest objawem próżności tylko zdrowego rozsądku. Lepiej leczyć niż cekać aż samo łaskawie przejdzie, bo co jeśli nie przejdzie? Każdy reaguje indywidualnie na to, co je. Na mnie np. nigdy ostre potrawy le nie działały. Ale dieta wpływa w dość dużym stopniu na to jak wyglądamy... Jesteś tym co jesz - jest takie przysłowie nawet

Wybacz, ale Twój post to prawie same bzdury i niezbyt pomocne rady...
Dalej to ma sens, bo nie wyrwałam niczego z kontekstu tylko cytowałam fragmentami. Dalej to potwierdzam
A to, że nie dostał nic doustnego może znaczyć, że lekarz nie zna się na rzeczy.
I nie napisałeś tego samego co ja, ja mam całkiem inne zdanie od Ciebie.
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Może i piszę ostro, ale męczy mnie czytanie takich bzdur na dermatologii. Wszystko zależy indywidualnie od osoby - czy zaszkodzą czy pomoga antybiotyki, jak zareaguje itd. A Ty mu wmawiasz, że ma się nie martwić i że jest próżny... no prosze Cię... :/
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując