2010-01-03, 00:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz
Cytat:
Napisane przez karolinusienka
ehhh jakis promyk nadzieji  hmm moze to kwestia jakosci zlota?? sama juz nei wiem 
|
Wiesz co,jakość złota?Hmm nie mam pojęcia.Z tego co wiem to obrączki standardowo wykonuje się z próby 585 czyli 14 k,więc to to samo.Próba 333 jest gorsza,gdyż jest w niej mniej złota i więcej dodatków,ale to złoto jest mniej podatne na odkształcenia,za to może uczulać,bo ma dodatki srebra,niklu czasem palladu.Bo samo złoto 24 karatowe jest bardzo kowalne i ciągliwe i zbyt kruche,więc dodaje się do niego troszkę innych pierwiastków,aby je "utrwalić" i wzmocnić nieco.Obrączki są wykonywane z tego 14 karatowego złota,nie spotkałam w niższej próbie.Więc nie wiem od czego to zależy,naprawdę.Ideałem byłyby platynowe,no ale to już jest wyższa szkoła jazdy na motylach
---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------
Jaki fajowski kuferek,na wszystkie większe i mniejsze skarby Ale mi by się niestety nie przydał nie wykorzystałabym jego możliwości
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------
I dobrywieczór Ja już powoli odlatuje...hihi moja bidna szyjka i karczek.Dziewczyny kilkanaście godzin na necie w pozycji siedzącej ałaaaaa:-/
|
|
|