Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-03, 00:06   #568
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ehhh jakis promyk nadzieji hmm moze to kwestia jakosci zlota?? sama juz nei wiem
Wiesz co,jakość złota?Hmm nie mam pojęcia.Z tego co wiem to obrączki standardowo wykonuje się z próby 585 czyli 14 k,więc to to samo.Próba 333 jest gorsza,gdyż jest w niej mniej złota i więcej dodatków,ale to złoto jest mniej podatne na odkształcenia,za to może uczulać,bo ma dodatki srebra,niklu czasem palladu.Bo samo złoto 24 karatowe jest bardzo kowalne i ciągliwe i zbyt kruche,więc dodaje się do niego troszkę innych pierwiastków,aby je "utrwalić" i wzmocnić nieco.Obrączki są wykonywane z tego 14 karatowego złota,nie spotkałam w niższej próbie.Więc nie wiem od czego to zależy,naprawdę.Ideałem byłyby platynowe,no ale to już jest wyższa szkoła jazdy na motylach

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:

ja po zakupach mam nową kiecuszkę do mojej kolekcji i butki

a to mój kuferek który od teściów dostałam
Jaki fajowski kuferek,na wszystkie większe i mniejsze skarbyAle mi by się niestety nie przydałnie wykorzystałabym jego możliwości

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

I dobrywieczórJa już powoli odlatuje...hihi moja bidna szyjka i karczek.Dziewczyny kilkanaście godzin na necie w pozycji siedzącej ałaaaaa:-/
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora