2010-01-03, 08:15
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część VII
ło matko, ale żeście dały ognia wczoraj no wariatki normalnie 
Cytat:
Napisane przez agusia_1
I na wypadanie włosów też coś poproszę  jak tak dalej pójdzie to zostanę łysa, codziennie garść włosów rano i wieczorem wyczesuję, plus w ciągu dnia za każdym razem jak przejadę po nich ręką to zostaje mi w dłoni kilka włosów. Poza tym wszędzie naokoło ciągle znajduję moje włosy 
A już miałam takie ładne i gęste 
|
kiedyś miałam fazę na ratowanie rzęs i wykombinowałam sobie taką odżywkę, głównie w oparciu o skład Taliki, i nawet działała możnaby to przekształcić w całkiem niezłą wcierkę nawłosową; to mniej więcej zbliżone jest do przepisu, który kiedyś podawała Agabil
bazą wcierki hamującej wypadanie i pobudzająca porost jest odżywka Farmony Jantar albo woda pokrzywowa Barwy albo zwykły hydrolat rozmarynowy plus:
- ekstrakt ze skórki jabłka 2-3%
- ekstrakt z korzenia pokrzywy 2-3%
- ekstrakt z kasztanowca 2-3%
- ekstrakt ze skrzypu polnego 1-2%
- alkohol ok. 15% + BHT 0.1%
- niacynamid 2%
dziewczyny do wcierek na skalp dają też ekstrakt ze skórki/pestek winogron 2-3% (choć moim zdaniem skórka jabłka lepiej działa), z zielonej herbaty 2%, adonezynę, saw palmetto i mały HA
no, to tyle - Ameryki nie odkryłam, co 
Cytat:
Napisane przez Lemirka
Widzę że te farby w zestawach albo same
co to ten relewator? i czy jest potrzebny
I jaki kolor polecacie jeśli chcę rudo-czerwone?
|
relewator to utleniacz i jest niezbędny 
Cytat:
Napisane przez Dominkab
Teraz doczytałam dopiero  Kochana  Ja to mało urozmaicam codziennie mejkap, chociaż na przestrzeni roku to zmiana jest kolosalna  Mam bronzerek Hoola, który jest świetny, uwielbiam go codziennie i na wyjścia, bo można stopniować intensywność, a poza tym mam różyk Dandelion, który dostałam w prezencie od sis. Jest baaardzo delikatny, nadaje się na co dzień, fajnie ochładza róże jak się kładzie pod mocniejsze mineralne i w sumie jest na tyle delikatny że mogłabym go używać zamiast moich ukochanych kulek Pink Fresh, ale jednak meteorytki bardziej odświeżają 
|
Hoola i Dandelion zostały wciągnięte na listę pomacam przy okazji najbliższej wizyty w Seforze
|
|
|