Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-03, 08:15   #2167
KKZJ
Zadomowienie

Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część VII

ło matko, ale żeście dały ognia wczoraj no wariatki normalnie

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
I na wypadanie włosów też coś poproszę jak tak dalej pójdzie to zostanę łysa, codziennie garść włosów rano i wieczorem wyczesuję, plus w ciągu dnia za każdym razem jak przejadę po nich ręką to zostaje mi w dłoni kilka włosów. Poza tym wszędzie naokoło ciągle znajduję moje włosy
A już miałam takie ładne i gęste
kiedyś miałam fazę na ratowanie rzęs i wykombinowałam sobie taką odżywkę, głównie w oparciu o skład Taliki, i nawet działała możnaby to przekształcić w całkiem niezłą wcierkę nawłosową; to mniej więcej zbliżone jest do przepisu, który kiedyś podawała Agabil
bazą wcierki hamującej wypadanie i pobudzająca porost jest odżywka Farmony Jantar albo woda pokrzywowa Barwy albo zwykły hydrolat rozmarynowy plus:
- ekstrakt ze skórki jabłka 2-3%
- ekstrakt z korzenia pokrzywy 2-3%
- ekstrakt z kasztanowca 2-3%
- ekstrakt ze skrzypu polnego 1-2%
- alkohol ok. 15% + BHT 0.1%
- niacynamid 2%
dziewczyny do wcierek na skalp dają też ekstrakt ze skórki/pestek winogron 2-3% (choć moim zdaniem skórka jabłka lepiej działa), z zielonej herbaty 2%, adonezynę, saw palmetto i mały HA
no, to tyle - Ameryki nie odkryłam, co

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Widzę że te farby w zestawach albo same
co to ten relewator? i czy jest potrzebny
I jaki kolor polecacie jeśli chcę rudo-czerwone?
relewator to utleniacz i jest niezbędny

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Teraz doczytałam dopiero Kochana Ja to mało urozmaicam codziennie mejkap, chociaż na przestrzeni roku to zmiana jest kolosalna Mam bronzerek Hoola, który jest świetny, uwielbiam go codziennie i na wyjścia, bo można stopniować intensywność, a poza tym mam różyk Dandelion, który dostałam w prezencie od sis. Jest baaardzo delikatny, nadaje się na co dzień, fajnie ochładza róże jak się kładzie pod mocniejsze mineralne i w sumie jest na tyle delikatny że mogłabym go używać zamiast moich ukochanych kulek Pink Fresh, ale jednak meteorytki bardziej odświeżają
Hoola i Dandelion zostały wciągnięte na listę pomacam przy okazji najbliższej wizyty w Seforze
KKZJ jest offline Zgłoś do moderatora