2010-01-03, 14:31
|
|
Raczkowanie
|
Jak skompletować zestaw materiałów i gdzie kupić decorabilia??
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum 
Od kilku dni próbuję swoich sił w technice decoupage'u, wykonuję dopiero pierwszy przedmiot, korzystając z mini-zestawu kupionego przez internet. Już teraz mogę powiedzieć, że decoupage faktycznie wciąga Dlatego myśląc trochę przyszłościowo - chciałabym skompletować sobie zestaw o większych pojemnościach, niż obecny (po 20 ml wszystkich preparatów). Jednak nie wiem, czym się kierować, kupując produkty. Chciałabym kupić większe farby, crackla, podkład, lakier i klej, bo te 20 ml nie starcza na dłużej. Przyznam, że nie chciałabym na starcie inwestować w produkty najdroższe, bo z zapałem u mnie różnie i może się okazać, że wydam mnóstwo pieniędzy na rzeczy z najwyższej półki, które wylądują w piwnicy. Na razie robię też dużo błędów, więc zużywam więcej materiałów.
Znalazłam na allegro produkty firmy FLUGGER. Zdaje się, że mają dość duże pojemności (np. farba 0,35 l za kilkanaście zł) w konkurencyjnej cenie. Widziałam też preparat HERITAGE 3 w 1 (podkład-klej-lakier), co brzmi interesująco, ale chciałabym poznać opinie osób bardziej doświadczonych.
Co sądzicie o tych farbach FLUGGER? Czy to dobry wybór dla osoby stawiającej pierwsze kroki? Ewentualnie jakie inne produkty w przystępnej cenie możecie polecić.
I już ostatnie pytanie - czy wykorzystywane produkty powinny być jednej firmy czy to nie ma znaczenia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Przepraszam też, jeśli ktoś już zadawał takie pytanie - forum jest tak duże, że ciężko wyszukać coś satysfakcjonującego.
Edytowane przez ulpu
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:37
|
|
|