Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Makijaż w Sephorze- opinie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-04, 16:50   #3
kas!a
Zakorzenienie

Dot.: Makijaż w Sephorze- opinie

Z tego co wiem, za taki makijaż się nie płaci ALE czasem jest on uzależniony od dokonanych zakupów (np. chyba w Douglasie makijaż jest wykonywany przy zakupie 2 produktów albo od jakiejś kwoty) albo jest darmowy, jednak 'wykorzystanie' ekspedientki do wykonania makijażu i niedokonanie zakupu jest w niezbyt dobrym smaku. W końcu makijażystka używa produktów, spędza nad makijażem dużo czasu, w którym mogłaby np. sprzedać produkty innym klientom.
Musisz się jeszcze zastanowić, czy osoba, którą prosisz o wykonanie makijażu w sephorach/douglasach itd. jest kompetentna. Nie raz czytałam o tym, że panie nie potrafiły dobrać odpowiedniego odcieniu podkładu, a wręcz np. wciskały bladolicym ciemne odcienie żeby 'nadać kolorytu' tworząc pomarańczową maskę na twarzy.
Ja, gdybym miała się oddać w ręce kogoś kto wykona na mnie makijaż na studniówkę, wolałabym się zgłosić do profesjonalnej makijażystki. Chociaż nie neguję zdolności tych pracujących w ww sklepach, w końcu Petrilude czy inne makijażowe youtube gura, też zaczynali jako makijażyści w mac'ach itd.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując