Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z tarczycą
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-04-26, 16:49   #8
xanka
Zadomowienie

GG do xanka
Re: problem z tarczycą

Wprawdzie tez mam problemy z tarczyca.. nawet jakis czas temu bralam odpowiednie leki.. ale chcialam napisac o mojej mamie.
Kilka lat temu lekarz stwierdzil, ze powinna sie ona poddac operacji, bo leczenie i podawanie lekow na nic nie pomoze.. a ze moja mama do szpitali i lekarzy chodzi tylko w ostatniej ostatecznosci [img]icons/icon12.gif[/img] to tak minelo juz z 10 lat. Ostatnio dostala skierowania na badania, no i znowu uslyszala ze nie ma ani nadczynnosci, ani niedoczynnosci tarczycy, tylko ze ma guzki na tarczycy i trzeba by je usunac operacyjnie.
Jej 2 kolezanki przechodzily podobne operacje i jedna z nich swietnie sie czuje, nawet nie ma sladu po operacji, zero blizn itd. Natomiast druga.. kazdego dnia musi przyjmowac wapno, bo w trakcie operacji uszkodzono jej przytarczyce (gruczol wydzielający hormon o nazwie parathormon, odpowiedzialny za utrzymywanie prawidłowego stężenia wapnia we krwi) A niedobor wapnia we krwi powoduje z kolei tężyczkę - przykurcze niektorych grup miesni.
No i teraz to mojej mamy wołami nikt nie zaciagnie do lekarza, nie mowiac o operacji.. No i jeszcze babcia mowiaca "dziecko nie idz na zadna operacje, jak Cie nic nie boli to najwazniejsze"
Moze pokaze mojej mamie ta dyskusje, bo Wasze glosy odnosnie operacji sa pozytywne...
Aha Maryna, znalazlam stronke dot. tarczycy. Moze sie przyda.
http://www.tarczyca.med-centrum.pl

pozdrawiam
[img]icons/icon40.gif[/img]
xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując