2010-01-04, 20:58
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Alergicy- czyli wsparcie i pogaduchy ;)
Cytat:
Napisane przez marmutita
Tak Flixonase jest na receptę - to jest aerozol do nosa, czyli pomoże w alergiach typu kurz, pyłki itd. Na mnie działa rewelacyjnie.
Ja na sierść mam takie uczulenie że nawet przy tabletkach bym się dusiła.
Teraz nie mam w ogole kontaktu ze zwierzętami, i jak wejdę do domu, którym jest zwierzak to po maks godzinie mam kaszel i rozpoczyna się duszność i świszczący oddech, im szybciej wychodzę tym lepiej dla mnie.
A ja chyba też mam uczulenie na penicylinę, albo jakiś składnik antybiotyku, bo kilkukrotnie zdarzyło mi się wziąć serię antybiotyku po czym po 2 dniach odczuwać mega-swiędzenie skóry z czerwonymi plamami. Kiedyś lekarz powiedział, że może to opóźniona reakcja alergiczna-wtedy musialam brać tabletki antyalergiczne przez jakiś czas i skóra uspokajała się.
|
też mam ten flixonase bo laryngolog mi go przepisala ale mowila ze on jest dobry ale do takiego krotkotrwalego leczenia, a szkoda bo dzieki niemu ja moge wreszcie oddychac pamietam że kiedys stosowalam Budherin ale efekty byly gorsze. Do tego biore Aerius raz dziennie i pije wyciąg z eukaliptusa na przewlekly bol gardla bo od tego wiecznego oddychania przez nie wyschlo mi strasznie ;/
|