2010-01-04, 21:11
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ja i moja matka
Cytat:
Napisane przez Fresa
A ja się z tą długą wypowiedzią Luby zgadzam. Napisała tam samą oczywistość.
(jeśli ktoś nie może pozwolić sobie na kupno mieszkania to może wynająć, tylko tyle os siebie dodam)
|
Jak dla mnie nic nie jest oczywiste w tych kwestiach
Wooow...wynająć...jakie to wszystko proste...wystarczy powiedzieć.
Jak masz za co wynająć to pewnie nie ma problemu Sama wynajmuję więc wiem co to znaczy (a dla ścisłości oboje z mężem pracujemy), no chyba że wy za 2 tys wynajmiecie mieszkanie, wyżywicie 3 osób, wykupicie jedzenie, leki, lekarza, dojazdy do pracy i ...ba pewnie tym co mądrzejszym jeszcze na rozrywki zostanie![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Cytat:
Napisane przez Fresa
A jeśli ktoś nie chce by 16 latki robiły z siebie autorytet dla 2 razy starszych od siebie to niech nie zakłada wątków, bo na forum tak naprawdę nie wiadomo kto jest kim i ile ma lat (poza wyjątkami, gdy ludzie znają się także w realu).
Jeśli ktoś wątek zakłada to musi liczyć się z tym, że wypowie się w nim nie tylko osoba 2 razy starsza od niego samego, ale także 2 razy młodsza.
|
No coś Ty, a co by one zrobiły jakby nikt na tym forum nie zakładał wątków Przecież nie możemy im odebrać chleba powszedniego, bo się pochorują jak nie będą mogły swojego jadu codzień wylać.
I nie mówię tu tylko o 16latkach.
Cytat:
Napisane przez Fresa
btw
Autorka wątku jest osobą dorosłą w dodatku już mężatką i matką, więc nie widzę powodu dla którego by ją traktować jak dziecko i użalać się. Użalaniem się i głaskaniem po głowie nikomu się nie pomoże.
|
Owszem nie ma powodu ani nawet potrzeby i nie sądzę żeby ktokolwiek ją tu głaskał po główce. Ale z drugiej strony nie ma też powodu do dyskredytowania jej, bo co? jak 50 osób napisze ze jest beznadziejna, nieodpowiedzialna i leniwa to jej niby pomagacie tak?
Czy w ogóle ona o to prosiła? Miała gorszy dzień - tak jak każdy z nas (no chyba że wy nie macie gorszych dni jako jednostki silniejsze) i wywaliła z siebie emocje.... no faktycznie coś wielkiego się stało.
Niemądre ze strony autorki jest to, że wam w ogóle odpisywała -ale to już jej sprawa i jej wola.
Poza tym głównym tematem były jej relacje z matką, ale oczywiście zaraz została zarzucona gromem pytań, oskarżeń, baaa... niektóre wręcz się poczuły w roli śledczego i zaprezentowały tu mini-przesłuchanie:
a jak, a dlaczego, a po co?
a czemu ma dziecko w takiej sytuacji? - no po prostu rewelacja powinna czekać aż jej się sytuacja poprawi, a jak nie poprawi się to co ma nie mieć dzieci tak
Poza tym znam wiele par, którym mieszkając u rodziców z dzieckiem urodziło się kolejne, i co ?? wielką zbrodnię popełnili??? ukamieniować ich, że nieodpowiedzialni tak???
Bez kitu najlepiej jak całe społeczeństwo przejmie myślenie często tu prezentowane, ze najpierw studia(no bo wiadomo bez studiów jesteś nikim, totalnym zerem ) potem praca -pokonywanie kolejnych szczebli kariery, może wyjazd za granicę - wszak trzeba się dorobić, trzeba kupić mieszkanie, samochód, opłacić je, urządzić się, pozwiedzać świat i jak 35-40lat wybije można się starać o dziecko, bo wtedy już to dziecko będzie miało wszystko hurrrrraaaa a..........
Tyle tylko że potem coraz więcej kobiet ma problemy z zajściem w ciążę, albo mają 1 dziecko albo wcale.....a bo się już potem nie chce, bo człowiek się robi wygodnicki, bo ma problemy ze zdrowiem.....
a potem za 30 lat znów spotkamy się na forum tylko na wątku o emeryturach dla tych co dożyją i będzie skandal, krzyk i lament! że jak to emerytura wynosi 400-500zł i zdziwko wielkie, bo nie ma komu pracować na nas wszystkich, bo rodzice w pogoni za konsumpcjonizmem i "dobrymi warunkami" zapomnieli po drodze o innych ważniejszych kwestiach.
|
|
|