Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ja i moja matka
Wątek: ja i moja matka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-04, 21:11   #157
oshinek
Wtajemniczenie

Dot.: ja i moja matka

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A ja się z tą długą wypowiedzią Luby zgadzam. Napisała tam samą oczywistość.
(jeśli ktoś nie może pozwolić sobie na kupno mieszkania to może wynająć, tylko tyle os siebie dodam)
Jak dla mnie nic nie jest oczywiste w tych kwestiach
Wooow...wynająć...jakie to wszystko proste...wystarczy powiedzieć.
Jak masz za co wynająć to pewnie nie ma problemu Sama wynajmuję więc wiem co to znaczy (a dla ścisłości oboje z mężem pracujemy), no chyba że wy za 2 tys wynajmiecie mieszkanie, wyżywicie 3 osób, wykupicie jedzenie, leki, lekarza, dojazdy do pracy i ...ba pewnie tym co mądrzejszym jeszcze na rozrywki zostanie

Cytat:
A jeśli ktoś nie chce by 16 latki robiły z siebie autorytet dla 2 razy starszych od siebie to niech nie zakłada wątków, bo na forum tak naprawdę nie wiadomo kto jest kim i ile ma lat (poza wyjątkami, gdy ludzie znają się także w realu).
Jeśli ktoś wątek zakłada to musi liczyć się z tym, że wypowie się w nim nie tylko osoba 2 razy starsza od niego samego, ale także 2 razy młodsza.
No coś Ty, a co by one zrobiły jakby nikt na tym forum nie zakładał wątków Przecież nie możemy im odebrać chleba powszedniego, bo się pochorują jak nie będą mogły swojego jadu codzień wylać.
I nie mówię tu tylko o 16latkach.

Cytat:
btw
Autorka wątku jest osobą dorosłą w dodatku już mężatką i matką, więc nie widzę powodu dla którego by ją traktować jak dziecko i użalać się. Użalaniem się i głaskaniem po głowie nikomu się nie pomoże.
Owszem nie ma powodu ani nawet potrzeby i nie sądzę żeby ktokolwiek ją tu głaskał po główce. Ale z drugiej strony nie ma też powodu do dyskredytowania jej, bo co? jak 50 osób napisze ze jest beznadziejna, nieodpowiedzialna i leniwa to jej niby pomagacie tak?
Czy w ogóle ona o to prosiła? Miała gorszy dzień - tak jak każdy z nas(no chyba że wy nie macie gorszych dni jako jednostki silniejsze) i wywaliła z siebie emocje.... no faktycznie coś wielkiego się stało.
Niemądre ze strony autorki jest to, że wam w ogóle odpisywała -ale to już jej sprawa i jej wola.

Poza tym głównym tematem były jej relacje z matką, ale oczywiście zaraz została zarzucona gromem pytań, oskarżeń, baaa... niektóre wręcz się poczuły w roli śledczego i zaprezentowały tu mini-przesłuchanie:
a jak, a dlaczego, a po co?
a czemu ma dziecko w takiej sytuacji? - no po prostu rewelacja powinna czekać aż jej się sytuacja poprawi, a jak nie poprawi się to co ma nie mieć dzieci tak
Poza tym znam wiele par, którym mieszkając u rodziców z dzieckiem urodziło się kolejne, i co ?? wielką zbrodnię popełnili??? ukamieniować ich, że nieodpowiedzialni tak???
Bez kitu najlepiej jak całe społeczeństwo przejmie myślenie często tu prezentowane, ze najpierw studia(no bo wiadomo bez studiów jesteś nikim, totalnym zerem) potem praca -pokonywanie kolejnych szczebli kariery, może wyjazd za granicę - wszak trzeba się dorobić, trzeba kupić mieszkanie, samochód, opłacić je, urządzić się, pozwiedzać świat i jak 35-40lat wybije można się starać o dziecko, bo wtedy już to dziecko będzie miało wszystkohurrrrraaaa a..........
Tyle tylko że potem coraz więcej kobiet ma problemy z zajściem w ciążę, albo mają 1 dziecko albo wcale.....a bo się już potem nie chce, bo człowiek się robi wygodnicki, bo ma problemy ze zdrowiem.....
a potem za 30 lat znów spotkamy się na forum tylko na wątku o emeryturach dla tych co dożyją i będzie skandal, krzyk i lament! że jak to emerytura wynosi 400-500zł i zdziwko wielkie, bo nie ma komu pracować na nas wszystkich, bo rodzice w pogoni za konsumpcjonizmem i "dobrymi warunkami" zapomnieli po drodze o innych ważniejszych kwestiach.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując