Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ja i moja matka
Wątek: ja i moja matka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-04, 22:06   #162
oshinek
Wtajemniczenie

Dot.: ja i moja matka

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość

Nawet jeśli, to oni przynajmniej wynajmują, a nie siedzą rodzicom na głowie, prawda?
Prawda, a dość często właśnie wynajmują za kasę rodziców
Nie wszyscy żeby nie było -ale też nie uogólniajmy, że wszyscy studenci taaacyy pracowici i taccccy samodzielni -no młodzież nam wyrosła że hej
Bez kitu jest się czym szczycić, że smarkule takie samodzielne są. Ciekawa jestem ile takich "mądrych" w opiniach i jednocześnie biorących pieniążki na wynajem od mamuni i tatunia jest na tym forum Ale przecież nikt się nie przyzna, bo łatwiej jest się mądrzyć i prawić morały innym niż sobie.

Cytat:
Tak, a utrzymywanie dziecka i jego rodziny oraz zajmowanie się jego dziećmi, kiedy ono jest już naprawdę dorosłe i to od dłuższego czasu, to są te dobre relacje rodzic-dziecko? Super.
Słuchaj jeśli moje dziecko byłoby kiedykolwiek w takiej sytuacji to postaram się mu pomóc jak tylko będę mogła, nawet kosztem siebie - i postaram się to co moja mama przekazała mnie przekazać i swojemu dziecku.
Poza tym nikt nie mówi o utrzymywaniu dziecka przez cały czas, ale wiadomo, ze czasem w życiu zdarzają się podbramkowe sytuacje i zawirowania, czasem człowiek jest chwilowo bezradny lub traci wiarę i takiemu człowiekowi powinno się pomóc, a co dopiero w rodzinie?
Nie rozumiem, czemu wy zakładacie, ze to sytuacja na stałe

Całe sedno tkwi najprawdpodobniej w tym, ze nie porozmawiały ze sobą szczerze - np. Mamo, mamy ciężką sytuację, dopóki nie wyślę dziecka do żłobka/przedszkola i nie znajdę pracy czy możemy u ciebie zamieszkać i liczyć na wsparcie?Najszybciej jak tylko się da postaramy się zdobyć pieniądze i znaleźć mieszkanie. Poza tym zawsze przecież można się odwdzięczyć za okazaną pomoc i podziękować za wsparcie.

Czy takie zachowania w rodzinach są wg was naprawdę nie do pojęcia?
W mojej np. to jest wręcz naturalny odruch.

Cytat:
Ludzie, gdzie Wy wszyscy mieszkacie?! Bo już któryś raz takie cudo widzę w tym wątku, a naprawdę, w Warszawie, która jeżeli chodzi o wynajem i nieruchomości w ogóle, jest najdroższym miastem w kraju, można wynająć mieszkanie (nie pokój, samodzielne mieszkanie) za 800zł plus opłaty, czyli w sumie jakieś 900-950. No, chyba że ktoś na dzień dobry musi mieć 65m i 3 pokoje, ale bądźmy poważni. Może jak się chce coś wynająć, to trzeba zwyczajnie poszukać samemu, zamiast polegać na opiniach kolegów, którzy w dodatku pewnie nabyli tę cenną wiedzę kilka lat temu.

No to mi aż chciałoby się powiedzieć dziewczyno gdzie Ty takie mieszkania znajdujesz, bo też mi się nie chce wierzyć, bo mam kupę znajomych w Warszawie, którzy przez lata przewinęli się przez wiele stancji, mieszkań i pokoi w różnych dzielnicach i nigdy nie usłyszałam takich kwot jakie tu opisujesz... aaaaale to pewnie dlatego, ze wszyscy moi koledzy kłamali
I wyobraź sobie że w moim mieście za 800zł można znaleźć mieszkanie, ale od wielkiej bidy, jak się trafi okazja na jakąś kawalerkę 30m2-35m2
Oglądałam zagrzybione mieszkanie 40m2, gdzie strach było dotknąć pordzewiałej wanny i wbity pomiędzy płytkami brud i właścicielka chciała za nie 1200zł.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2010-01-04 o 22:11
oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując