Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta dla zapracowanej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-05, 06:08   #9
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Dieta dla zapracowanej

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
a ja polecam zrobic sobie do pudelka szybka salatke: serek wiejski, tunczyk, marchewka i ogorek kiszony mniamm jest ! marchewka oczywiscie starta. Jak pracuje do 22 to jem w pracy jako kolacje by nie jesc codziennie chlebka
Mmmm... Brzmi smacznie Do wypróbowania

Cytat:
Napisane przez AgattkaM Pokaż wiadomość
a ja mam pracę w różnych godzinach i zwykle na 6 do 8 godzin mam 15 minut przerwy. nie mogę jeść wiec 3 czy choćby 2 posiłków. nawet moje kochane SB poszło w odstawkę i jakiekolwiek racjonalne żywienie poszło w odstawkę i co ja mam zrobić a takiej sytuacji?
A zdradzisz nam jaki to rodzaj pracy? Może dasz radę wszamać w międzyczasie jakąś małą przekąskę tak, żeby nie robić sobie dodatkowej przerwy na posiłek? Wystarczy garść orzeszków, jakiś owoc, wypity duszkiem kefir... Lepszy rydz niż nic

Cytat:
Napisane przez shelayla Pokaż wiadomość
Witam was zapracowane dziewczyny
Mam ten sam problem, pięć dni w tygodniu praca od 8.00 do 20.00, a w weekendy tłuste jedzenie u rodziców!!!
Obiecałam sobie że w tym roku schudnę co najmniej 10 kg, zaczynam od dziś - na śniadanie zjadłam płatki "zdrowy błonnik" z miodem, mlekiem i bananem, w pracy: kanapka z chleba razowego z serkiem topionym, potem szklanka zupy krem z warzyw, potem batonik muesli.
Po powrocie do domu zrobię sobie jakąś sałatkę na kolację i dodam do niej filet drobiowy. Po wyjściu z pracy spacer szybkim tempem ok. 30 min.
Myślicie że na tak ułożonym jadłospisie mam szansę schudnąć??
Wow! Widzę, że noworoczne postanowienia od razu wcielasz w życie
Ze swojej strony mam kilka uwag...
Na śniadanie najlepiej zjeść najzwyklejszą owsiankę. Nie jestem przekonana do tych 'zdrowych błonników' czy gotowych mieszanek musli. Miód i banany na redukcji staraj się jeść raczej okazjonalnie- mają wysoki IG i są niestety mimo że zdrowe dość kaloryczne. Poza tym warto trzymać się zasady, że podczas diety w każdym lub prawie każdym posiłku jemy białko. Dlatego jeśli zamienisz mleko na np. serek homo naturalny lub wiejski będzie super
Na II śniadanie serek topiony raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale na co dzień wybieraj jednak coś chudszego i z większą zawartością białka: chociażby kilka plasterków chudej wędliny, jajko czy serek wiejski. I koniecznie pamiętaj o warzywach!
Zupa krem pewnie jest średnio dietetyczna, bo coś mi się wydaje, że była zabielana śmietaną, ale wiem, że w pracy trudno o typowo dietetyczny obiad, więc się nie czepiam Poza tym fajnie, że zjadłaś zdrowy, ciepły posiłek, a ponieważ nie sądzę, żebyś pochłonęła jej cały gar jak dla wojska nie wydaje mi się, żeby miała szansę odłożyć Ci się w boczkach Wychodzę z założenia, że wszystko można jeść byle z umiarem.
Batonik musli od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale pamiętaj, że są to raczej puste kalorie. W porze podwieczorku wybieraj raczej orzechy, migdały, pestki słonecznika i dyni... Tym bardziej, że mało u Ciebie niezbędnego do schudnięcia NKKT.
Kolacja wzorowa
To tyle ode mnie Generalnie odsyłam do wątków podwieszonych- można tam wyczytać bardzo mądre rzeczy