Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - niechce mi sie seksu :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-05, 17:32   #3
Dragonfly29
Raczkowanie

Dot.: niechce mi sie seksu :(

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
Jesteś przemęczona ciażą, porodem, obecnym nawałem zajęć. Cała energia na to idzie. Wygospodaruj chwilę dla siebie, prześpij się, odpocznij, wyjdź na spacer, fryzjer, nowy ciuch, spotkanie z koleżanką, niech mąż w tym czasie posiedzi przy dziecku i zastąpi Cię w pracach domowych. Co on się ma niby obrazać ? Musicie się jakoś dzielic obowiązkami. , niech wie, ze nic za darmo nie ma.

Skoro wszystko, z opieką nad maluchem na czele, jest na Twojej głowie, to się nie dziwię, że nie dajesz rady i na nic nie masz siły, ochoty. Wybacz to sformułowanie, ale sama sobie dziecka nie zrobiłaś, więc mąż powinien Ci pomagać (sam się nie domyśla, nie proponuje???), tak byś miała czas wyjść do fryzjera, z koleżanką na kawkę albo poleniuchować w wannie z dobrą książką. Zaangażujcie do pomocy mamę, teściową, siostrę, jeśli macie taką możliwość. Niech zaopiekują się pociechą przez godzinkę czy cały wieczór, a w tym czasie Wy idźcie z mężem do kina, na kolację. Zadbajcie o Wasz związek. Podzielcie się obowiązkami.
A przy poprzednim dziecku jak było? Też wszystko robiłaś sama? Może tak "nauczyłaś" męża, że zajmujesz się dziećmi i domem, a on siedzi i pierdzi w stołek.

P.S. W żadne "specyfiki" się nie ładuj. Grunt to odpoczynek. Walcz o to.

Edytowane przez Dragonfly29
Czas edycji: 2010-01-05 o 17:44
Dragonfly29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując