Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy podpada to pod dyskryminacje-USA?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-05, 19:08   #1
emigrantka2009
BAN stały

Czy podpada to pod dyskryminacje-USA?

Coz ,zdarzylo sie cos bardzo nieprzyjemnego dla mniezostalam bardzo zle potraktowana przez szefowa(i to nie raz) i zwolniona przez telefon(!)
Przytocze pare przykladow:
1)wmawianie mi ze "mam przestac byc Polka,ze mam sie zamerykanizowac,mam zmienic swoje wartosci z zyciu,swoje przekonania,odczucia,mam sie zmienic,mam zmienic kulture.Zastraszanie ,mnie ze jak sie nie zmienie to nie ma dla mnie tutaj miejsca".
2)Atakowanie mnie,wysmiewanie faktu ze przytylam,ze mam tgz"big ass"
3)Wysmiewanie mojego stylu-(zawsze mialam bialy uniform plus spodnie czarne,z materialu-eleganckie)prezentowalam sie elegancko,profesjonalnie) reszta dziewczyn paradowala z dekoldem na wierzchu,a jak sie schylaly to widac bylo rowek w tylku
4)"obgadywanie i psucie mi opini"przy klientkach.Klamanie,wmawi anie mi slow ktorych nie powiedzialam,sytuacji ktorych nie zrobilam.Robienie zlosliwych komentarzy przy wszystkich,tak aby mnie upokorzyc.Rozpowiadanie o moim osobistym zyciu,o moich klopotach!Nazywanie mnie"zalosna osoba"..
5)wysmiewanie i robienie mi problemow z powodu mojego Polskiego akcentu.
6) wymuszenie kupienia prezentu na Christmas,mimo ze w ten dzien nie bylam nawet w pracy!!!
7)"obcinanie" mi godzin i wysylanie mnie wczesniej do domu(np:mialam plan pracowac do 9 a ona mnie wysylala do domu juz o 8)-jest to salon w Mollu,gdzie sklepy sa otwarte do konkretnej godz.
8)mowienie ze "tutaj nie pasuje"...
9)Zatajanie takich spraw ze musze sobie kupic swoj wlasny sprzet do wykonywania serwisu(mialam placone za godz),nie powiedzenie mi o moich benefitach,wakacjach,dnia ch wolnych...

Edytowane przez emigrantka2009
Czas edycji: 2010-01-05 o 19:14
emigrantka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując