2010-01-06, 11:12
|
#2952
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Widzę że robiłaś już fasolkę szparagową z kurzym cycem. Muszę jutro zrobić. Zapomniałam o tym przepisie. 
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
Cytat:
Napisane przez hihi
Krewetki mają ciekawą właściwość - muszą byc robione albo bardzo krótko albo bardzo długo  Jak przekroczą pewna granicę, to już nie są gumowate i twarde, ale mięciutkie, takie rozpływające się w ustach. Mi przygotowanie tych krewetek zajmuje tak naprawdę zwykle 2-2,5h, właśnie dlatego, że muszą sie udusić, tak naprawdę porządnie zrobić, żeby były mięciutkie  Ale warto
Inna wersja krewetek u nas to... rozmrozić, wrzucic na mocno rozgrzaną patelnię z oliwką, posypać mocno pieprzem cytrynowym, dodać do tego posiekaną papryczkę chilli, szybko zamieszać, smażyć no... momencik i juz  I wtedy też są genialne, ale to zupełnie inna potrawa jest 
|
Wow. A to nie wiedziałam.
Mam w domu skubańce, to zrobię po Twojemu.
Moja ekspresowa wersja to z czosnkiem i ze świeżą pietruchą, podduszone chwilkę.
__________________
"Masz świra to go hoduj."
|
|
|