2010-01-06, 12:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..."
Cytat:
Napisane przez pacierp
A czy masz jakieś inne objawy PCO poza pęcherzykami na jajnikach? Pytam, bo ja mam zdjagnozowane PCO i moje objawy to baaardzo długie cykle no i te nieszczęsne pęcherzyki. Na szczęście dzięki Bóg ominęły mnie pozostałe przypadłości czyli nadmierne owłosienie, otyłość czy problemy skórne. Skoro masz regularnie @ to raczej nie ma powodu do obaw. Dobrze, ze zrobisz badania. Wszystko będzie ok, zobaczysz. 
|
Ja bym nie była tego taka pewna. U mnie podejrzanymi objawami były właśnie głównie policystyczne jajniki. Testosteron mam w najlepszym porządku. Także nie muszą się pojawiać wszystkie objawy. U mnie dochodzi jeszcze zły stosunek LH:FSH (za mały a przy PCO podobno jest za duży), nadmierne owłosienie (ale to po Encortonie, który brałam przez pół roku 14 lat temu), nadwaga - też po sterydach, i niski progesteron. To znaczy tak było zanim zaczęłam kurację CLO/Pregnyl/Luteina. Teraz jest wszystko ok, no poza policystycznymi jajnikami oczywiście Aha i jeżeli chodzi o cykle to ja zawsze miałam jak w zegarku 26 dni więc też nietypowo.
Do tego wszystkiego dowiedziałam się rok temu, że mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto na dobicie - ale mam dobrze ustaloną dawkę Euthyroxu i jest w porządku.
Oczywiście trzymam kciuki za Scio ale chciałam zwrócić uwagę, na to, że powinna zrobić komplet badań, żeby potwierdzić lub wykluczyć PCO - o ile to w 100% w ogóle można zrobić, po podobno do końca to nigdy nie wiadomo.
Czas edycji: 2010-01-06 o 12:39
|
|
|