2010-01-06, 12:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
Napisane przez Ariena
|
zaszyfrowany tutaj: (trzeba sobie podświetlić kursorem)
Cytat:
Napisane przez VwVampirka
...odkąd używałam niku "kasiao83 " to ...
|
Cytat:
Napisane przez pani ćma
a nie lepiej sprobowac w duzym miescie szukac pracy? Zawsze to w Polsce, a nie w obcym kraju. Ja bym najpierw tak sprobowala. Na start mozesz wziac pozyczke, i zawsze mozesz ją zaczac splacac jak pojedziesz do Holandii, w razie gdyby Ci sie nie udalo tutaj. A nie lepiej Anglia? tam zawsze Polakow wiecej, naprawde sporo, zawsze razniej 
...
|
ja wybrałam Holandie, ponieważ tam jest taniej zacząć... przeliczając, to zaczynając w Holandii potrzebuję na początek ok 1tys zł a w Anglii ok 2tys zł. Poza tym mam namiary na 1 sprawdzone biuro, które organizuje wyjazdy właśnie do Holandii, do Anglii to musiałabym jechać na własną rękę, a w taki sposób to koszty na początku wiadomo jeszcze wyższe.
Wyjeżdżałabym z TŻ, więc całkiem sama bym nie była...
No i jeśli chodzi o tych Polaków w Anglii, to też słyszałam, że lepiej ich nie spotykać, bo jeden gorszy od drugiego...
Co do pomysłu z dużym miastem, to trochę boję się brać pożyczki nie mając zapewnionego zupełnie nic... Teraz wyjadę za swoje, a kombinując jeszcze z tą (!!!!!!!) Polską to wyjadę z długiem, o ile ktoś mi jeszcze pożyczy kolejną kasę...
Wyjazd byłby na 3 miesiące, potem miałabym co nieco na wynajęcie mieszkania w większym mieście i tam szukania...
A co do Awatarka, to może uda mi się znaleźć coś równie fajnego jak kot w pomelo
|
|
|