|
Dot.: Kurs za granicą - Czy ktoś robił ?
Cytat:
Napisane przez ZAQOCHANA
A ile trwaja takie kursy w Polsce ? Bo tutaj 1-2 max 4 dni.. Jak narazie niestety nie moge sie wyrwac do Polski i chcialam tylko wykorzystac fakt ,ze jestem tutaj.. myslalam ,ze tam moze cos sobie dorobie..
|
wszystko zależy od firmy - podam na moim przykładzie:
kurs podstawowy to 2 dni + 1 dzień na egzamin - 700zł
dodatkowo zdobienia + kolorowy żel to 1 dzień - 600zł (przy wyborze w pakiecie z podstawą)
Najważniejszą kwestią to pójść na INDYWIDUALNY i przede wszystkim profesjonalny kurs gdzie nie liczą go godzinowo.
Ja nastawiam sie na porządany efekt końcowy i jest mi bez różnicy czy kursantka będzie ze mną siedzieć 4h czy 15h bo wiem jak jest istotny start pazurkowy.
Na moim kursie niestety tego nie było mimo że z renomowanej firmy, zostałam potraktowana troche inaczej bo juz troche coś tam wiedziałam. Na początku wydawało mi sie że tak powinno być jednak niestety po jakimś czasie przyszedł niesmak.
Zrobisz oczywiście jak bedziesz uważać ale warto sie zastanowić czy chcesz robić jakieś tam tipsy czy chcesz zajmować sie profesjonalnie stylizacją paznokci i to będzie cie wyróżniać. Mimo że początki są trudne potem owocują w liczną klientele. Ważną kwestią są tu również ćwiczenia po kursie.
uff to tyle mojego wykładu
|