Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Witam Anilka, gratulacje. Odnosnie kotow to ja moze Ci torche pomoge, bo mam swojego kocurka od prawie 2lat. Ale najpierw odrazu Ci mowie, ze sie nie martw i nie stresuj wszystkimi pukaniami czy bolami brzucha, sa lekkie jakby przed okresem, ja to sie stresowalam straszliwie i bez potrzeby, zreszta do dzis tak mam, jak za bardzo m sie brzuch napina od czasu do czasu albo mniej sie rusza albo cos zaciagnie to juz 100tys mysli w glowie ale lekarze mnie troche uspokoili.. na poczatki ciazy wszystko sie w brzuszku Ci powoli rozwija i dlatego mozesz miec takie bole, mam nadzieje, ze nie bedziesz krwawic, bo ja ok 12tg lekko krwawilam i nawet dziwny galaretowaty skrzep wylecial, myslalam, ze to jzu start poronienia, przerazona pojechalismy do szpitala, oczywiscie kilka godzin czekania, skanu nie moga zrobic teraz i dostepny termin moze byc na jutro, nie przejmuja sie takimi wczesnymi ciazami, i mam dostac zawalu przez cala dobe czekajac na te usg nastepengo dnia i sprawdzic czy choc zyje czy nie, dobrze , malo co ich tam nie zjadlam, stwierdzialm, ze mimo, ze jestem w szpitalu to i tak mi nie pomoga, zadzwonilam do polskiej przychodni, pojechalam tam, lekarz mnie w miare szybko przyjal, z Dzieckiem w szystkow porzadku, a ten przyapdek umnie to przez to, ze mam bardzo ukrwiona macice i podczas tych wszystkich rozbudowujacych sie zmian tak sie stalo, drugi lekarzp otem to potwierdzil, wiec troszke mi ulzylo. Takze pamietaj, cokolwiek sie stanie takiego nie mysl o najgorszym, oczywiscie zawsze jest jakies niebezpieczenstwo ale nie mozna odrazu poprostu myslec o najgorszym, no to sie rozpisalam
a odnosnie kota to ja mojego wogole nie wypuszczam z domu, najlepiej dawac mu tylko sucha karme ie jakas okra bo w miesnie jeszcze moga byc bakterie, i pamietac, zeby nie zmieniac mu kuwety bo koty jezeli am te bakterie to przez kontakt z jego kalem mozna sie zarazic, ponoc czesciej mozna sie zarazic przez surowe mieso czy podczas jakis prac ogrodowych i grzebania w ziemi. Niestety niewiem czy jak kot jest zarazony to pewne, ze Ty sie zarasisz i czy to napewno odrazu przechodzi do pldu./..no chyba nie
ja jak bylam w 9tc to zrobilam sobie w Polsce badania na toxoplazmowe i wyszlo mi , ze nigdy nie przechodzilam i nie mam, tkai wynik ponoc trzeba skontrolowac w pozniejszych miesiacach na wszelki wypadek, ale ja juz w Poslce nie bylam i do porodu sie jzu nie wybieram, a jak zapytalam oto moja polozne to powiedziala, ze Polki sa bardzo przewrazliwione i czesto oto pytaja, i ze oni nigdy nie robia badan krwi na to i zebym sie nie przejmowala, ciekawe gdyby cos bylo nie tak, do kogo mialabym miec pretensje ? Sama juz niewiem, mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, trzymaj sie tych zasad i mam nadzieje, ze nic nie bedzie. Jednak na Twoim miejscu zrobilabym soie jaos to badanie choc raz wiedzac czy moze nie jestes chora na to, bo jak wyjdzie, ze nie to chyba nie ma sie po co stresowac. Pozdrawiam serdecznie
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------
Kasia uk
uwazasz, ze przez 2 tyg dziecko moze az tak bardzo urosnac? Wiem, ze szybko sie rozwija ale moze nie bedzie tak zle, czesto waga jest ok3600 , mam nadzieje, ze dasz rade i szybko i szczesliwie to przejdziesz zreszta jak kazda z nas
a powiedz czy jestes zadowolona ze ebdzie Synek?
mi na poczatku w 4mies powiedziano, ze nci nie widac miedzy nozkami i mozliwe,ze to dziewczynka, moja Rodzina szczesliwa, bo juz jeddn wnusio jest w Rodzine i by bylo miec Wnusie teraz, bylam nastawiona na Corke , nie wyobrazalam sobie inaczej i potem po 20tyg podczas szczegolowego skanu wyszlo na praktycznie 100% Chlopczyk to pierwsza reakcja zamiast usmiechu byl smutek. Sama sie pozniej na siebie wscieklam, ze ludzie czesto sie staraja i nie moga miec dzieci a ja tu sie martwie, ze bedzie inna plec niz chcialam, a przeciez to moje Dziecko, teraz sie ciesze ze bedzie Chlopczyk i jestem zla na siebie, ze tak moglam myslec wczesniej. Teraz gorzej z imieniem.. caly czas sie zastanawiam..
pozdrawiaamm
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------
Pytanie do Kobitek po 6miesiacu czy mialyscie tez czasami napiety brzuszek? ja mam napiety czasami wieczorem i rano i niewiem czemu tak sie robi..
|