Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Receptura - Tonik 10% Kwas L - mlekowy (Mazidła)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-08, 18:55   #5
kondziel
Raczkowanie

Dot.: Przepis ->Tonik 10% Kwas L - mlekowy (Mazidła)

Ja też lubię ten tonik, tyle tylko że ja stosuję go jak serum. Nie używam płatków kosmetycznych, po prostu nalewam sobie go na palce i szybko nakładam na twarz na noc, tak że robi mi się dosyć gruba warstwa. Muszę powiedzieć że używam go w sporych ilościach i skóra bardzo mocno się łuszczy i zauważyłem że straciła swoją elastyczność i zgrubiała. A gdy się sporo uśmiecham to zostają mi drobne kreseczki, coś jak zmarszczki mimiczne [w wieku 18 lat?!]. Może tylko tak na początku, bo wyczytałem że ma pięknie nawilżać.
Używam stężenia około 10%.
Na moje "serum" nie nakładam już żadnych kremów.
Przynajmniej trądzik zniknął .
Nie używam żadnych filtrów, bo na stronach pogodowych index UV obecnie jest w okolicach 0-1 na 16, czyli baaaardzo małe promieniowanie.
Chronię skórę przed mrozem. Tak w ogóle to siedzę cały czas w domu albo szkole.

------ 3 dni później ------
Skóra mi pięknie zeszła a na jej miejsce powstał świeży i młody naskórek . Fajnie. Tonik jak najbardziej polecam . Również w tak dużych ilościach jak ja. Może na przyszłość będę trochę podwyższał pH (dodając NaHCO3), żeby nie działał tak silnie złuszczająco tylko nawilżająco-przeciwtrądzikowo.

Edytowane przez kondziel
Czas edycji: 2010-01-11 o 15:45
kondziel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując