Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polecamy - odradzamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-13, 21:51   #91
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez lumiaa
DZięki
Kontunuując pytanie Heleny odnośnie ilości butelek..
Paula napisała, że 3 wystarczą...prosiłabym zorientowane w temacie o wiecej szczegółów tj. jakiej pojemności maja to być butelki i jaki system ich używania zastosować? jak sie zorientowac w rozmiarówce smoczków?
chodzi mi o karmienie butlą od samego początku.
To ja tak na świeżo z doświadczenia mamy dwumiesięcznego bobasa karmionego butlą. Na początku miałam 3 buteli Aventu ze smoczkiem jedynką, pojemność 125ml. Teraz używam ich do podawania herbatki. Ilość butelek to zależy od tego ile bedziesz mieć czasu na wygotowywanie. Teraz już tylko wyparzam ale na początku gotowałam butle. Wiadomo że lepiej miec więcej bo szkoda czasu, na gotowanie jednej butli. A na samym początku naprawde jest bardzo mało czasu. Mysle że 2-3 to optymalna ilość. Minus Avent jest dosyc drogi zawsze mozna poszukać tańszych butelek ale uważam że lepiej zainwestować w coś czego mozna dłużej uzywać niż kupic badziewie i za miesiąc to wymieniać.
Teraz mam większą butelke - chyba 260ml. I do tego smoczek dwójka. Zresztą Avent daje do produktów ulotki gdzie jest opisane kiedy zmienic smoczek. Jesli chce się zaoszczedzic to mozna kupić odrazu większe butle i tylko dokupić smoczek jedynkę.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora