2010-01-09, 15:32
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Cytat:
Napisane przez kellysss
o jaaaaaaaaaaaaaa !!!
No to niezle...
aaaaa..... pamietacie jak mowiłam o tej mojej kumpeli co urodzila dziecko 5100...
No to było naturalnie --> (tylko 20 min partych a cały poród chyba 8 godzin) ona poród miło wspomina... oczywiscie wziela zzo....
No i ten mały ma teraz ponad 8 tyg. i wazy 6,5 kg....
Ogólnie to wyglada jak 4 miesiaczne dziecko 
On chyba tez bedzie gigantem...
Tak czy siak jest słodziakiem strasznym...
|
moze jeszcze powiesz ze naciecia nie miala????? a to pierwsze dziecko w ogole?
o ja piorkuje, to Sonia ma 5.5 miesiaca i wazy 6700 jakies, no moze 6800 (tzn waga pokazuje 6600 ale ona jakos zaniza moje dziecko)...
Cytat:
Napisane przez Heksa
Kellys bidulko kuruj się i wygrzewaj! Dużo zdrówka!
Co do wielkich dzieci, ostatnio Wojtek gada ze swoją mamą. Oczywiście standardowy zestaw pytań: jaka pogoda, co słychać, jak Iguś. Jak zwykle rozmowa zeszła na tematy Igusiowe: a czy siedzi, a czy kaszle blablabla. Padło pytanie ile waży. No to Wojtek mówi, że nie wie, ale podejrzewamy że nie więcej niż 8 kg, bo jak w grudniu byliśmy na szczepieniu to ważył 7.6kg. Teściówka na to: a dziecko sąsiada ma 3 miesiące i już waży 8 kg. Ale oni karmią je co 2 godziny, może i wy powinniście? A i nie uczcie go zasypiać, bo on płacze i dostanie od tego zapalenia płuc  Wiecie, takie stare przesądy, że płacz to coś złego i od długiego płaczu dziecko może umrzeć. Jak się dowiedziała że ten 3 miesięczny synek sąsiadów ma już 2 zęby to teraz przy każdej okazji pyta nas czy iguś już też ma 
|
ej dziewczyny az mi sie nie chce wierzyc w te wasze opowiesci o tlustych dzieciaczkach... a oczekoladzie dla polrcznego malucha to juz w ogole- w jakiej postaci oni mu ja podawali????
to ja sie trzaskam czy malej dac do pociamkania chrupka kukurydzowego i czy 2-3 chrupki to nie za duzo, ze wzgledu na kupe i takie tam, a tu ludzie maka 8kilowe dzieci 3miesiecne????
a co do przesadow to   
ja tez sonie karmie mniej wiecej co 2 godziny, i jakos nie widac efektow w postaci porazajacego przyrostu wagi 
Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1
kurde blaszka.... posta mi wcielo   no nic pisze jeszcze raz... dzisiaj zamarzla nam woda, tz probowal jakos te rury rozgrzac ale  ciekawe jak dlugo sie teraz bedziemy meczyc bez tej wody 
dziewczyny, ale uparlyscie sie na te smoczki... no ale wiadomo im szybciej tym lepiej, ja osobiscie znam chlopczyka co ma 4 latka i bez smoczka ani rusz!!!!
tak mysle o tych dzieciach i ich wagach te 14 kg to chyba naprawde przesada, no i zaczelam myslec tez o moim malym bo ma 2 m-ce i wazy 6,2 kg, ale duzy sie urodzil... ale nie wyglada mi na jakies spasione dziecko... a tak wogole to ile dziecko powinno przybierac na miesiac??? sa jakies normy????
|
a ile mial jak sie urodzil? Sonka miala 6 kilo jak bylismy na szczepieniu w 4 miesiacu zycia, kurcze teraz to sie zestresowalam, to co ona przez ostatnie poltora miesiaca mi tylko jakies 700-800 gramow przytyla? mozliwe to w ogole? bo ze urosla to niewatpliwe, ciuszki kupilam juz na 74 i sa takie w sam raz. jak sie mala zbudzi to ide ja zaraz zwazyc i jak nie bedzie 7 kilo to zaczne futrowac zarelkiem jak ges 
ale tez musze sie pochwalic naszym malym sukcesem- dzis mama wynalazla danie obiadkowe z brokulami, cukinia, szynka i kaszka i mala zjadla jakies pol sloiczka prawie w ogole nie wypluwala fakt ze zabawiala ja przy tym cala rodzina ale znow nie roslo w buzi ( bo do tej pory zupki to wygladalo tak ze ja jej do buzi pakowalam, ona miamlala, dodawala swojej sliny i wypluwala 2 razy tyle...)
aha no i gratulujemy przespanych nocek.
mi mala zazwyczaj przesypia okolo 12 godzin bez budzenia sie, tak juz od jakis 3 miesiecy, ale ostatnio placze przez sen, smok nie pomaga, wiec daje cycka na chwilke i sie uspokaja. ale tak jest kilka razy w nocy, wiec juz troszke jestem zmeczona. najgorsze ze nie wiem co jest przyczyna, zabki???? a z tym zabkiem co go widzialam kawalek to jakas lipna sprawa, raz go widac, raz nie- zastanawiam sie czy to w zaleznosci czuy ma spuchniete dziaselka czy co? bo pojawil sie jakby taki koniuszek wyrzniety no i widac ze pod spodem te dolne jedynki juz siedza tylko musza sie przez dziaselko przebic...
|
|
|