Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Piegi! PROSZĘ O POMOC!!! :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-14, 12:26   #91
beciunia
Raczkowanie

Dot.: Piegi! PROSZĘ O POMOC!!! :(

Cytat:
Napisane przez Loara
Hej,
też jestem posiadaczką tych nieszczęsnych piegów (tylko na twarzy) i to w dużej ilości.. Pogodziłam się z tym po paru latach frustracji.. Stosowałam jakieś kremy wybielające, filtry, nawet kiedys próbowałam rozjaśniać je "sposobem babuni" czyli soczkiem z cytrynki przez wiele wiele dni ale nic nie pomagało.. Pierwsze promyki słonka i koszmar sie nasilał.. Teraz zaczęłam używać samoopalacza Autohelios La Roche- Posay (cienka warstewka co 2-3 dni) na to podkład Matisa Fluide Perfection i puderek Bourjois Pastel Teint. Dobry jest też podkład kryjący La-Roche Posay, tylko pamiętaj, żeby podkład dobrać do skóry potraaktowanej wcześniej samoopalaczem, bo jak dobierzesz do naturalej karnacji to efekt będzie nienaturalny. Na to oczywiście delikatne muśnięcie rózem. Do tego wszystkiego przefarbowałam włoski na gorzka czekoladę i powiem Ci że idealnie to wszystko współgra Piegi są teraz mało widoczne, a taki image jest naprade niezly co do laseru..jakos nie bardzo w to wierzę bo to przeciez wybiela tylko to co na buźce juz powstało a nie likwiduje problemu nierównomiernego wydzielania melatoniny, czy jak to sie tam zwie..Wiec pod wpływem promieniowania UV problem powraca....
ja uzywam La Roche Posay krem z filtrem ale choć jest lekki to zostawia trochę połysku! nie zadowala mnie to. mam cere mieszaną. A jak się sprawdza samoopalacz LRP? czy nie natłuszcza skóry?? pozdrawiam przedświątecznie
beciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując