2006-04-14, 13:21
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników
Witajcie! Mam dopiero 17 latek(w maja 18), postaram sie opowiedzieć w skrucie jak to było u mnie ->miałam nie regularną miesięczke, przez ostanie pół roku wogóle jej nie było. Jestem po USG dopochwowym (wynik:liczne pęcherzyki na jajniach, nie owuluje), miałam robiony test na PRL ( 14 razy zwiększony!!!). Nadmierna potliwość, z owłosieniem nie jest źle, waże 45kg na 152cm wzrostu (malutka jestem). Miałam okropny trądzik, lecze sie baardzo silnym antybiotykiem "Izotek" od 5 miesięcy, teraz z buzią nie jest źle. Biore teraz 1/4 tabletki Bromergonu. miesiączke mam wywoływaną Luteiną. Mam zwiększony cholesterol i trójgliceryne. Będą jeszcze robione badania.
Mam pytanko: Czy miałyście też wywoływany okres tą luteiną? Wcześniej brałam ją 7 dni, jeśli w tym czasie dostałabym okres miałam zaprzestać ją brać, za pare dni znowu mam ją brać przez 10 dni, ale nie wiem czy też mam przestać brać jak dostane okres. Nie chce iść sie pytać pani ginekolog, bo wizyta jest droga, a pani doktor bardzo niesympatyczna
Podziwiam was za tak długotrwałą walke. Jestem przerażona tym wszystkim, dobrze wiedzić że nie jestem sama z tymi wszytskimi problemami.
|
|
|