2010-01-10, 16:18
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: ubieramy w zapachy - zabawa
Cytat:
Napisane przez passero
No wiesz, no wiesz Skarbeczku... Do diabła mnie wysyłasz? Dlaczego? Co ja Ci zrobiłam ?
Dla mnie wszystkie trudne nuty w Black Cole mijają mniej więcej w ciągu godziny (o ile dobrze pamiętam). Później to juz poezja i romantyzm i tajemnica 
A wiesz Mitsouko, że mnie wreszcie olśniło jaki zapach ośmieliłebym się zaproponować Ci! To krystaliczny, elegancki, zdystansowany ale w jasnych, życzliwych barwach Cabaret
I jeszcze Prada Irysowa przychodzi mi do głowy mimo, że jej nie poznałam i kieruje się jedynie opiniami innych. Widzę w niej kobietę z klasą, inteligentną, opanową, życzliwą ale nie spoufalającą się
A dla Danaidy ze względu na avater wybieram Dune, które potrafią być ziołowo-gorzko-dramatyczne ale bywa, że wzruszjąco łagodnieją i miękną 
|
Passero, uprzedzam, że będzie trochę długaśno, ale „zanadto” mnie zainspirowałaś. Rzeczywiście Black Cole’a od dawna mnie intrygują, więc Twoja propozycja jest bardzo na rzeczy.
Znam też męski zapach firmy Cole o nazwie RVSP, co jak wiadomo jest skrótem od Repondez s’il sous plait – „proszę odpowiedzieć” umieszczanym na wytwornych, a snobistycznych zaproszeniach . Przypomina mi się znana galicyjska anegdotka o swawolnym hr. Dzieduszyckim, który na zaproszenia z tym z zaimportowanym z Francji - RVSP odpowiadał Dziękuję Uprzejmie Przyjdę Akuratnie 
Cabaret Gres poznałam dzięki Kocie i bardzo sobie tę znajomość i z Kotą i z Cabaretem chwalę, ale w przeciwieństwie do Koty, Cabaret trochę mnie niepokoi.
Irysowę Pradę bardzo sobie chwalę.
Twoja umiejętność dostrzegania istoty stylu bycia innych, natchnęła mnie także do zastanowienia się czy np. psycholożka , oczywiście w tracie pracy, powinna używać nie jakichkolwiek perfum, lecz takich, które co najmniej nie przeszkadzałyby w terapii klienta.
To samo, pomyślałam ( nie bardzo odkrywczo), może dotyczy innych zawodów- pani adwokat, urzędniczki, nauczycielki, dziennikarki itp. Być może wątek na ten temat istnieje? Kończąc, znów muszę się zgodzić z Twoim skojarzeniem, tym razem Danaidy z Dune
|
|
|