2010-01-11, 08:42
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak inforumujecie rodzinę, że nie chcecie już mieć potomstwa?
Cytat:
Napisane przez lemoorka
Było mi się z tym cięzko pogodzić, nie jest to tylko moja decyzja, ale również mojego męża. na razie o naszej decyzji wie tylko moja mama, kazałą mi się tylko powaznie zastanowić. Teściowie i dalsza rodzina nie wie,a całe to grono domaga się nowego członka rodziny. Powiedzieć im? Czy jednak dac sobie spokój?.
|
Witaj,
ja bym się za żadne skarby nie tłumaczyła bo to tylko moja i mojego męża sprawa. A inni niech pilnują własnego nosa 
Jak nie będą doinformowani to najwyżej będą snuć domysły ale pewności mieć nie będą i tu Twoja przewaga ale jak się im wytłumaczysz to będziesz Ty i Twoja choroba- moim zdaniem- ciągle na tapecie. I tym sposobem i tak dyskusja na ten temat się nie zakończy.
Cytat:
Napisane przez ukrycior
Na lajtowe zaczepki nie raguję, na beszczelne jestem bezczelna.
Krótkie ucinanie sprawy jest najlepsze.
|
Świetne podejście- pochwalam
Skoro to całe grono tak się domaga a nie czeka na rozwój spraw to i tak nie zrozumie Twojej sytuacji.
Naprawdę daruj sobie z tłumaczeniami- bo niczemu nie jesteś winna.
Nie daj im tej satysfakcji, bo i tak jest duże prawdopodobienstwo, że znowu obiorą jakiś wspólny front i będą Ci nadal truć typu: a może spróbuj, a może jednak, a czemu? a dlaczego?
Podejrzewam, że takie pytania jeszcze bardziej będą boleć niż to samo domaganie, które łatwiej jest uciąć i temat zamknąć.
I trzymaj się cieplutko- życze Ci z całego serca, żeby Twoje zdrówko się poprawiło.
|
|
|