Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak inforumujecie rodzinę, że nie chcecie już mieć potomstwa?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 08:42   #8
vipek
Zadomowienie

Dot.: Jak inforumujecie rodzinę, że nie chcecie już mieć potomstwa?

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Było mi się z tym cięzko pogodzić, nie jest to tylko moja decyzja, ale również mojego męża. na razie o naszej decyzji wie tylko moja mama, kazałą mi się tylko powaznie zastanowić. Teściowie i dalsza rodzina nie wie,a całe to grono domaga się nowego członka rodziny. Powiedzieć im? Czy jednak dac sobie spokój?.
Witaj,
ja bym się za żadne skarby nie tłumaczyła bo to tylko moja i mojego męża sprawa. A inni niech pilnują własnego nosa
Jak nie będą doinformowani to najwyżej będą snuć domysły ale pewności mieć nie będą i tu Twoja przewaga ale jak się im wytłumaczysz to będziesz Ty i Twoja choroba- moim zdaniem- ciągle na tapecie. I tym sposobem i tak dyskusja na ten temat się nie zakończy.

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Na lajtowe zaczepki nie raguję, na beszczelne jestem bezczelna.
Krótkie ucinanie sprawy jest najlepsze.
Świetne podejście- pochwalam

Skoro to całe grono tak się domaga a nie czeka na rozwój spraw to i tak nie zrozumie Twojej sytuacji.
Naprawdę daruj sobie z tłumaczeniami- bo niczemu nie jesteś winna.
Nie daj im tej satysfakcji, bo i tak jest duże prawdopodobienstwo, że znowu obiorą jakiś wspólny front i będą Ci nadal truć typu: a może spróbuj, a może jednak, a czemu? a dlaczego?
Podejrzewam, że takie pytania jeszcze bardziej będą boleć niż to samo domaganie, które łatwiej jest uciąć i temat zamknąć.

I trzymaj się cieplutko- życze Ci z całego serca, żeby Twoje zdrówko się poprawiło.
vipek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując