2010-01-11, 10:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Madziulka
gratulacje 
czekamy na więcej wieści.
... ale zazdroszczę .... 
Malga śliczna ta Twoja Jowitka 
a z tym imieniem to chyba przeznaczenie, że tak mała na niego zareagowała 
Cytat:
Napisane przez kamyil
chciałabym też się Wam pochwalić - wczoraj zakończył się konkurs cleanic kindii - akademia troskliwej mamy i razem z Zosią i jej pokoikiem zajęłyśmy 29 miejsce!!pierwsza 30-tka premiowana jest nagrodami więc czekam na maila od organizatora a potem na pakę kosmetyków z cleanica o wartości ok.100zł
edit:
no i jeszcze ważna wiadomość - dziś zaczynamy 36 tydzień 
|
gratulacje.
Pochwal się co tam Ci przyszło w paczce 
Cytat:
Napisane przez gosbaj
No i juz po wizycie  wszystko jest ok tylko ja niestety bardzo puchne. okazalo sie ze w brzuszku nosze malego wielkoludka bo synek wazy juz ok 4300g a nic nie wskazuje na to zeby chcial wyjsc!!!!!a to 38tc!!!! lekarz powiedzial ze to dlatego tak puchne bo cisnienie mam male. Szyjka dalej wysoko i zamknieta, wod duzo i lozysko dalej wydolne. Lekarz powiedzial ze z takimi duzymi dziecmi to jest tak ze czesto nie ma akcji porodowej bo glowka jest za duza zeby wejsc do kanalu rodnego. I ze albo konczy sie cc albo wywolywaniem.Za 10 dni mam znowu przyjsc to sie zobaczy co i jak.
|
Spory dzieciaczek.
Dobrze że wszystko w porządku.
Już niedługo i bedzie po wszystkim 
Cytat:
Napisane przez misiapysiaa
Do mnie jakos jeszcze nie dociera ze to juz tak blisko, ze to moze sie stac wlasciwie juz! jeszcze mam pare drobiazgow do kupienia..
A mam pytanie nowe ubranka tez prałyście? i w co ubieracie dziecko na wyjscie ze szpitala? w taki gryby kombinezon czy wystarczy normalne ubranko plus rożek ewentualnie śpiworek?
|
Własnie tez sobie tak coraz bardziej uświadamiam, że to już coraz bliżej.
Nowe ubranka dobrze jest wyprać. Ja tez nawet prasuje żeby je jeszcze wyparzyć.
Myśle że to tak tylko na początek trzeba bardziej dbać o to żeby nic delikatnej skórki nie podrażniało.
Na wyjście tak jak pisała brzoskwinka : body, pajac i opatule grubym kocem. Chyba grubego kombinezonu nie będę kupować.
|
|
|