2010-01-11, 15:14
|
#107
|
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: jeszcze Zielona Góra
Wiadomości: 1 017
|
Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Cytat:
Napisane przez Didier
Pasztet sojowy faza P+W
baza: 1/2 kg soi namoczyc na noc we wodzie (tak jak fasole), wrzucic do gara i zalac swieza woda, gotowac az bedzie miekka (jak fasole  ), oczywiscie ta jednoroczna powinna ugotowac sie w te 40 minut do godziny, odcedzic, zmielic, dodac jajko
do tego dodajemy warzywa wg widzimisie: marchewka, pieczarki(zetrzec na tarce, udusic), cebula obowiazkowo (tez udusic) mysle ze mozna takze szpinak tylko trzeba odsaczyc, czosnku nie dodawalam do tej pory ale chyba nie zaszkodzi... no reszta to juz pole dla wyobrazni
doprawic tak jak lubicie, piec w 180* okolo godzinke
smacznego
ps. sadze ze kotlety robi sie tak samo, tylko sie nie piecze a smazy 
|
Ugotowaną soję można rozgnieść jak ziemniaki, zmielić jak mięso, albo potraktować w blenderze - każda konsystencja będzie inna więc na różne rzeczy przydatne ;D
Soję moczymy do 12h, w przegotowanej wodzie.
|
|
|