Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-11, 16:50   #610
kolka222
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
jestem po wizycie-więc wyniki z wymazu super,idealne-oprócz licznych pałeczek kwasu mlekowego nic nie ma-uf....
powiedziała,że jestem już przygotowana do porodu,ujście zewnętrzne otwarte,wewnętrzne jeszcze trzyma-cokolwiek to znaczy,bo z tymi ujściami to jeszcze nie słyszałam...może rzeczywiście coś się zmieniło,bo mnie zawsze bolało przy badaniu ginekologicznym a dzisiaj nie...
łożysko jeszcze się nie starzeje, przepływy dobre.Poprosiłam o zważenie małego-waży 2500g i musiałam mieć tragiczną minę,bo zaraz zaczęła tłumaczyć,że to wcale nie mało...eh...sama nie wiem-jak na chłopca...-w środę kończę 38 tc
Nie przejmuj się, po prostu może należeć do średniaków , podobnie jak mój - tydzień temu ponad 27oo, a poza tym waga USG jest naprawdę orientacyjna

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
ja na początku nie chciałam szczepic przeciwko rotawirusom, ale w sumie jednak chyba zaszczepimy. Na pneumo i meningo dopiero będziemy szczepic po skończonym roku
Ja nie zamierzam narazie szczepić, gdy pójdzie do przedszkola, to się zastanowię.Wtedy to ma sens.Zresztą ja trochę sceptycznie podchodzę do wszelskiego rodzaju szczepionek. Szczepienie nie chroni na całe życie przed chorobą, a poza tym ostatnio gdzieś czytałam, że przechorowanie np. świnki lepiej chroni przed nią niż dawka szczepionki.
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora