Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyszłe i obecne mamusie z USA
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-11, 18:01   #293
leleth
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
No ja tez bardzo lubie Ellen I rowniez zamierzam ogladac American Idol - miedzy innymi dlatego, ze ona tez tam bedzie Wiem, ze premiera leci jutro - wiesz moze o ktorej? Bo nie moge zlapac reklamy, a w ciagu dnia wogole nie siedze przed TV.

Co do Duggar'ow, to nie wiedzialam, ze im dzieciatko juz sie urodzilo. Wiedzialam, ze ona ma rodzic dopiero w marcu - teraz to zdecydowanie za wczesnie Jejku, mam nadzieje, ze to malenstwo przezyje. Teraz sobie wlasnie wpisalam w google i poczytalam o nich, ale przeczytalam tylko tyle co Ty mi tez napisalas.
Swoja droga, to wydaje mi sie, ze Duggars'y bardzo ryzykuja z tymi ciazami jedna za druga. Jedno dziecko sie urodzilo w grudniu, a kilka miesiecy po byla juz kolejna ciaza (i to po cesarskim cieciu, co jeszcze bardziej komplikuje sprawe). Takie cos robi zagrozenie i matce i dziecku. Ciekawe czy nadal beda robic dzieci bez zastanawiania sie po takim incydencie

Ojej, biedny Oli To prawda, ze dziecko musi nie raz ponabijac guzy, zanim normalnie bedzie chodzic. U nas z Adasiem bylo 2 powazne wypadki w okolicach jego roczku - pierwszy raz upadl w mall'u na betonowa podloge i bylam niemalze pewna, ze odgryzl sobie dolna warge. Ale na szczescie okazalo sie, ze tylko bardzo gleboko sie ugryzl i wszystko sie samo zagoilo. No a drugi raz potknal sie i wyladowal na wykafelkowanej podlodze u nas w domu i caly byl zalany krwia. Tym razem myslalam, ze odgryzl sobie kawalek jezyka. Ale tez na szczescie okazalo sie wszystko ok.
Kiedy Twoj Oli zaczal chodzic? Bo moj Adas zaczal chodzic miesiac przed pierwszymi urodzinami i juz tak dobrze chodzil majac 1,5 roku.
premiera American Idol jest jutro o 8 pm ..przynamniej w mojej strefie czasowej
Jesli chodzi o Duggar'ow to wydaje mi sie, ze wzgledy medyczne nie sa dla nich najwazniejsze..... z tego co zauwazylam oni w ogole nie maja zamiaru kontrolowac kolejnych ciaz.... rozumiem, ze postepuja wg zasad swojej religii ale jednak oni chyba ignoruja fakt, ze kolejne ciaze sa juz chyba medycznie nie wskazane... przynajmniej nie w takich odstepach czasowych.... wyobrazasz sobie ile ona musi miec blizn wewnetrznych po tych wszystkich cesarkach ?... i w ogole nie wiem czy pamietam ja kiedys jak nie byla w ciazy...... odkad pamietam ona zawsze spaceruje z brzuchem....
poza tym to co prezentuja w tym programie nie zawsze pokrywa sie z rzeczywistoscia... tzn material jest tak montowany aby gotowy program pokazywal sielskie zycie wielodzietnej rodziny poslusznej bogu itp.... a gdy przypadkiem natknelam sie na ta sama rodzine w innym programie (tej samej stacji) mozna bylo zobaczyc calkowicie inna strone tej samej rodziny... dzieci o malo nie rozniosly na kawalki sklepu, w ktorym krecono sceny a ojciec rozwalil sie na kanapie i czekal az zona sobie z nimi wszystkimi poradzi..... po tym epizodzie w sumie przestalam ogladac ich show (choc w sumie wczesniej ogladalam tylko sporadycznie) ....

a co do wypadkow to pamietam jak opisywalas ten w mallu..... normalnie ciarki mnie przeszly....
Oli pierwsze kroki postawil chyba jak mial 10 miesiecy ale poniewaz pojechalismy na wakacje wybil sie z rytmu i nie chodzil tak naprawde przez dwa nastepne miesiace...ale za to kilka dni po pierwszych urodzinach po prostu zaczal biegac......
teraz na szczescie zasnal to bede miala chwile spokoju