Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Yoda, nie wydaje mi się, żeby mogło dojść do zapłodnienia... Dużo zależy jednak od tego czy Twój partner miał upaprane spermą ręce...
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------
Cześć dziewczyny!
Zalogowałam się na tym forum jakiś czas temu z myślą, że kiedyś mi pomoże. Dziś biję się z myślami, gdyż jestem w poniżej opisanej sytuacji pierwszy raz. Pomóżcie mi kobietki.
Yaz biorę od ponad 6 miesięcy.
Ostatnio wzięłam 4 tabletki placebo i niestety z braku otwartych aptek pierwszą jasnoróżową tabletkę z kolejnego blistra wzięłam 11 godzin później niż powinnam, (zawsze biorę tabsy o 21.30, a tę jedną wzięłam o 8.30 następnego dnia) i następną tego samego dnia, o zwykłej porze- 21.30. Kolejne tabletki tak samo. Od dnia, w którym zdarzyło mi się nie wziąć tabletki na czas, minęło 9 dni, podczas których nie współżyłam. Natomiast 9 dnia doszło do pełnego stosunku z wytryskiem (niejednokrotnym) w środku. Muszę nadmienić, że nie był to dla mnie „łatwy stosunek”- byłam sucha i wszystko mnie w środku bolało, nawet następnego dnia.
4 dni później zaczęłam krwawić- pojawił się silny ból brzucha w okolicach jajników, obrzmiałe i bolące piersi- wszystko, jak podczas normalnej miesiączki, z tą różnicą, że jestem właśnie w samym środku opakowania Yazu. Co to może wg Was być? Ciąża?
Zrobiłam test- wynik negatywny, ale może zbyt szybko- mam zamiar powtórzyć pod koniec tego tygodnia.
Wizyta u lekarza dopiero za 2 tyg.
Wypowiadajcie się proszę.
|