Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak usunąć nauczyciela ze stanowiska?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-11, 19:46   #1
kolorowatecza
Zakorzenienie

Question

Jak usunąć nauczyciela ze stanowiska?

Widziałam dzisiejszy wątek o wykładowcy, jednakże nie bardzo mogę się pod niego podczepić.

Jestem uczennicą liceum. Klasy pierwszej. Mam problem z nauczycielką od matematyki. Ma zero podejścia do młodzieży oraz brak umiejętności przekazywania wiedzy. Jest opryskliwa i złośliwa w stosunku do uczniów. Ponadto dla tych, na których "się uwzięła" jest jeszcze bardziej nieznośna. Potrafi stawiać jedynkę za jedynką. Naucza w tej szkole od kwietnia albo marca 2009 roku, więc mało ma za sobą stażu w moim liceum. Będąc w klasie polonistycznej teoretycznie mogłoby mnie to nie interesować, jednak jak wiadomo matura z matematyki obowiązkowa dla wszystkich.
Mam u niej zaniżoną ocenę na semestr, gdyż absolutnie za sobą nie przepadamy. Co więcej, uczy klasy z rozszerzoną matematyką. Oni również są za jej zmianą. I tu moje pytanie : jak się do tego zabrać? Wiem, że należy sporządzić petycję i zebrać podpisy rodziców, ale co dalej? Jak ona ma brzmieć? Dostarczyć ją do kuratorium?| No i w jakim czasie mogą rozpatrzyć nasz wniosek? Z góry dziękuje za wszelką pomoc

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując