Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wella Koleston Blondy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-11, 21:56   #48
morelle
Zakorzenienie

Dot.: Wella Koleston Blondy

Cytat:
Napisane przez nortonx Pokaż wiadomość
Nie zachowujcie się jak kury w kurniku!!! wałkujecie domowe farbowanie a nie to co jest w temacie, koleston niezła farba ale bardzo lipna konsystencja bardzo gesta kiepsko się aplikuje pracowałem na welli przez rok i nie uzekła mnie serja 12 poniewaz musisz miec dośc jasna baze aby odzień był identyczny jak w palecie.

A propo majirel to robi sie go 1-1,5 a najlepiej to nie prowadźcie tanich domowych eksperymentów za które będzie trzeba zapłacic grubą kase, a o zdrowym stanie włosów to będzie można pomażyc po wydaniu około 600zł na pielegnacje siana które będzie na waszej głowie.

Radze kożystac z usług profesjonalistów
Powiem ci tak, kiedyś pomyślałam, że trzeba się trzymac fryzjera, bo to jest profesjonalista godny zaufania. Fryzjerka doprowadziła mi włosy do takiego stanu, że łamały mi się jak zapałki, a o wypadaniu już nie wspomnę. Pani uparła się, że moich włosów nie da się rozjasnić farbą, tylko rozjaśniaczem z wodą 12%. Oczywiście był notorycznie kurczak, lepiej zrobiłaby (teraz to wiem), dając słabszą wodę. Gdy wyrwałam się z jej rąk patrząc z rozpaczą na to, co zostało z moich długich, gęstych włosów, i postanowiłam - będę zajmowac się moją czupryną sama. NA początek wypróbowałam rozjasniacz Leo z wodą 6%. W mgnieniu oka wyczarował mi na głowie piękny i błyszczący, naturalny blond. Postanowiłam krótko potem uwolnic się od rozjasniacza i przeszłam na farby. Okazało się, że nawet zwykłe (czyli nie rozjasniające) Majirel rozjasnia mi z wodą 9% pięknie i elegancko włoski. Z czasem przeszłam na Koleston i jestem już mu wierna, bo właśnie gęsta konsystencja tej farby bardzo mi odpowiada, plus trwałość koloru, tego L'Oreal nie daje. No i włosy nie są przesuszone. W ciągu ostatnich dwóch lat doprowadziłam je do należytego wyglądu.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
możliwe ze ywjdzie bo 3 to jest żółty pigment

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

stary post ale odpowiem - 9.38 bedzie z żółtym, natomiast 9.16 bedzie szary+fioletowy czyli bedzie wybijał żółte refleksy, wiec jeśli nie chcesz żółtka to lepszy bedzie 9.16
Viki, 9.38 nie daje żółtka. To odcień złocisto-perłowy, czyli miodowy kolor z popielatym refleksem. Wiem, bo używam.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez celashe Pokaż wiadomość
Taaa, też tak kiedyś myślałam i powtarzałam, że samemu to tylko można zniszczyć włosy - że tylko profesjonalista potrafi zrobić coś ładnego na głowie- aż się w końcu zdenerwowałam - bo płaciłam dużo kasy, a rezultaty były od kiepskich po tragiczne - i to nie byli osiedlowi fryzjerzy a tylko ci znani, pracujący na znanych kosmetykach. Jeden z nich w końcu tak mi zdewastował włosy, że powiedziałam KONIEC. Teraz mam zdrowo wyglądające włosy, błyszczące w odcieniu blond - a nie rudo - żółte siano- zrobione przez profesjonalistę!!!Farbę kładzie mi chłopak.
Podsumowanie: położyć farbę na głowę może generalnie każdy - trzeba tylko znać proporcje i czas trzymania. I to wszystko!Oczywiście jeśli chodzi o farbowanie na 1 kolor bo z czymś bardziej zaawansowanym jednak trzeba iść do kogoś z doświadczeniem ale nie gwarantuje to dobrego efektu.

A oczywistym jest, że każdy fryzjer powie, że lepiej iść do profesjonalisty - bo to ich zarobek!

Mi było bardzo ciężko się przełamać i pofarbować samodzielnie bo pewności nie miałam, że wyjdzie coś przynajmniej znośnego Ale warto było zaryzykować wcześniej szukając jak największej ilości informacji na temat farbowania w domu. I bardzo pomogła mi pani w sklepie z art fryzjerskimi, profesjonalnymi.
nie, dlaczego fryzjerce wychodził kurczak, a mnie naturalny, ładny blond? Bo ja poznałam dobrze moje włosy, znam je od podszewki, a kiedyś myslałam, że taką wiedzę może mieć tylko profesjonalista.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując