2010-01-12, 08:13
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Napisane przez kasia uk
Zauważyłam (dopiero teraz!), że jak dopisuję coś to pokazuje, że edytowałam swój komentarz dwie godziny później niż jest w UK, a przecież godzina w Polsce jest o godzinę do przodu, nie o 2... Czy ktoś rozumie dlaczego? 
|
Może czas letni nie zmienił ci się automatycznie na zimowy, możesz sobie to zmienić w USTAWIENIA/EDYTUJ OPCJE i tam jest USTAWIENIE DATY I GODZINY
Z tym testem potrójnym to właśnie chodziło mi o to, co napisała wcześniej Luna, po angielsku to jest The Triple Test, tzn. tak go nazywają u nas w szpitalu.
Cytat:
Napisane przez kasia uk
Test na Syndrom Downa nazywa się potrójny może dlatego, że ma za zadanie wykrycie trzech czynników? AFP, HCG i fE3? Tak przeczytałam i wywnioskowałam 
Też zresztą jestem ciekawa..
|
dokładnie , chodzi właśnie o te trzy czynniki, które wymieniłaś
Cytat:
Napisane przez ***luna
Ja miałam robiony ten test (którego częścią jest USG).
Czemu chciałabyś zrezygnować ?
|
Kurcze, mi powiedzieli, że to będzie tylko pobranie krwi bez USG, chciałabym, żeby mi zrobili USG, bo ostatnie miałam wieki temu
W ulotce, którą dostałam ze szpitala jest napisane, że jeśli po tym teście wyjdzie duże ryzyko zespołu Downa to wcale nie znaczy, że dziecko będzie chore a jak wyjdzie, niskie ryzyko to wcale nie znaczy, że wszystko jest ok. Ja jestem straszną panikarą i jeśli wyjdzie mi to ryzyko duże to do końca ciąży będę się zamartwiać i dlatego zastanawiałam się czy iść czy nie.
Edytowane przez Diari
Czas edycji: 2010-01-12 o 08:51
|
|
|