Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy można obniżyć cholesterol bez leków?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-14, 11:09   #35
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Czy można obniżyć cholesterol bez leków?

Z tego co piszesz to mam wrażenie że możliwe że powinnaś pomyśleć o poszukaniu nowego lekarza, bo jak komuś przy tak wysokim poziomie cholesterolu i z takim wywiadem rodzinnym, proponuje jedynie dietę to chyba trochę pomylił zawód. Z tymi wynikami to niech Ci da skierowanie do diabetologa, a jak nie da to zapisz się do kogoś innego kto Ci to skierowanie da.

Poty i zawroty głowy ustępujące po zjedzeniu czegoś to typowe objawy hipoglikemii co tym bardziej świadczy że masz cukrzycę. Tak więc najprawdopodobniej powinni Cię zacząć leczyć na cukrzycę, co pewnie również unormuje okres bo tak bywa że cukrzyca wpływa na brak okresu (a z braniem hormonów to jest tak że wtedy ma się krwawienia, ale to nie jest okres). Koleżanka była w podobnej sytuacji okres miała 2-3 razy do roku, jak jej wykryli cukrzycę i podali leki to okres zaraz wrócił i ma obecnie regularny.

Żeby choć trochę złagodzić obecnie te napady postaraj się podzielić posiłki na minimum 5 dziennie, czyli jedz mało ale często. Przy cukrzycy taki system żywienia jest obowiązkowy.

Nie wiem na ile novocardia pomaga, moja mama bierze na zbicie poziomu cholesterolu tabletki czosnkowe, jak się je zje w trakcie posiłku to człowiek nie śmierdzi cały czosnkiem. Jednak takie tabletki zbijają cholesterol o 20% co u Ciebie jest nadal zbyt małym spadkiem. Poza tym przy przyjmowaniu leków na cukrzycę mogą wystąpić interakcje z tymi lekami wiec trzeba się w takim przypadku skonsultować z lekarzem.

Czekam na informacje jak się spraw rozwija i trzymam za Ciebie kciuki.