Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z psem (zatrucie?)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-15, 12:29   #1
Nija_
Zakorzenienie

Problem z psem (zatrucie?)

Mam problem z moim owczarkiem niemieckim. Najprawdopodobniej czymś się zatruł (nie mam pojęcia czym, może ktoś mu coś podrzucił ). Od 2 dni nie chce nic jeść. Wczoraj wieczorem był weterynarz. Pies dostał 2 zastrzyki, podobno jeden z antybiotykiem. Weterynarz zmierzył mu też temperaturę, ale nie stwierdził gorączki. Od wczoraj nie widać żadnej poprawy Tzn. pies leży na podwórku, na kocu (a od małego uwielbia zimę, nie chce być w budzie, uwielbia śnieg, zaspy itd.). Trzęsie się, ale lekko, nie wiem czy z zimna czy z jakiegoś innego powodu... Ogólnie widać, że jest smutny, nie chce się bawić, nie wykazuje zainteresowania przejeżdżającymi samochodami czy przechodzącymi ludźmi (zawsze szczekał).
Wczoraj na podwórku (w śniegu) widzieliśmy jakieś zielone "odchody", ale weterynarz nie potrafił powiedzieć czy to wymioty czy kupa. Rano zachowywał się tak, jakby mu się chciało, ale wyleciało tylko kilka kropel (lekko zielonkawych) i tyle. Przez parę minut prężył się i widać było, że odczuwa ból albo jakiś dyskomfort... (Przepraszam za dosłowny opis).
Weterynarz kazał podawać wodę co godzinę, ale pies wypił tylko kilka łyków rano i teraz już nie chce. Podsuwam mu miskę, żeby nie musiał wstawać, ale odsuwa głowę.

Wiem, że przez internet nikt nie postawi diagnozy, ale może miałyście też taką sytuację i wszystko dobrze się skończyło? Ja już nie wiem co mam robić, to mój ukochany psiak, cały czas płaczę i nie wiem jak mam mu pomóc. Oczywiście jeżeli nie będzie poprawy to wieczorem znowu zadzwonimy po weterynarza.

EDIT: Zaczęło się od żółtych odchodów, dopiero później zmieniły się w zielone.

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2010-01-15 o 12:35
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując