Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 21:30   #448
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
poprostu kiedys to bralam i mam w domu a wiem ze mi pomaga ..... :prosi:

matko serio??????

serio dupsko ci zloje az bedzie czerwone

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam sie moczyc w wannie i nigdy mi nikt nie powiedzial ze mi nie wolno....masakra...
"Dla kobiety spodziewającej się dziecka ciepła kąpiel ma wiele zalet. W wannie można się doskonale odprężyć, zwłaszcza gdy do wody wlejesz pachnący płyn albo wrzucisz kolorowe musujące tabletki. A pod koniec trzeciego trymestru, gdy brzuch jest duży i coraz trudniej się poruszać, ciepła woda to ulga dla obciążonego ponad miarę kręgosłupa. Ale jest też druga strona medalu: zbyt ciepła woda może wywołać silne skurcze, krwawienie, a nawet przedwczesny poród. Dlatego lekarze zalecają, by woda, którą wlewasz do wanny, była ciepła, ale nie gorąca. Ponadto kąpiel w wannie nie powinna trwać dłużej niż kwadrans. Dłuższa zamiast rozluźnić i zrelaksować, osłabia organizm."

"Temperatura ciała podnosi się również podczas gorącej kąpieli i w saunie. Gorąca kąpiel nie powinna trwać dłużej niż kilka minut, a najlepiej zastąpić ją prysznicem i nie narażać się na podniesienie temperatury ciała. Jeśli jednak marzniesz w nogi to nie musisz obawiać się moczenia nóg w gorącej wodzie. Z sauny i długiej gorącej kąpieli lepiej w trakcie trwania ciąży zrezygnować. Podwyższona temperatura może spowodować między innymi uszkodzenia płodu oraz skurcze macicy grożące przedwczesnym porodem lub poronieniem. "

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
no to pisze
-mowi sie ze dziecko po ukonczeniu pierwszego roku zycia moze juz jesc niemal jak dorosly .czy to oznacza ze moze jesc z doroslymi owsianke na mleku UHT?
od drugiego roku zycia dziecka rodzice maja wybor moga podawac maluchowi dwuprocentowe mleko krowie (gotowac na nim dania mleczne czy dawac do picia) lub mleko modyfikowane typu junior.Mleko typu junior zostalo stworzone na bazie mleka krowiego ale tak zmodyfikowane by najlepije odpowiadalo potrzebom dziecka.Mieszanki oznaczone cyfra 3 przeznaczone sa dla maluchow powyzej 1 roku zycia,a oznaczone cyfra 4 dla dzieci powyzej 2 roku zycia .Preparaty te zawieraja potrzebne nienasycone i nasycone kwasy tluszczowe a ich wchlanianie mozliwe jest dzieki zawartosci mieszaniny tluszczu mlecznego i roslinnego.Natomiast mniejsza zawartosc bialka w stosunku do mleka krowiego nie obciaza nadmiernie nerek dziecka i prawdopodobnie zmniejsza ryzyko otylosci i cukrzycy.Mleko typu junior jest wzbogacone w wapn,witamine D,cynk,jod,zelazo oraz innewitaminy i skladniki mineralne w ilosciach i proporcjach optymalnych dla potrzeb malucha w drugim lub trzecim roku zycia.Co wazne ma tez wartosc energetyczna odpowiednia dla dziecka po pierwszym roku zycia.
-jak dlugo w ideale nalezy karmic mlekiem modyfikowanym?
Wielu pediatrow zaleca karmienie nim az malec skonczy trzy lata.Oczywiscie jest to sugestia jesli rodzicow na to nie stac mozna wprowadzic mleko krowie w drugim roku zycia.Choc mleko modyfikowane jest dobrze dostosowane do potrzeb malucha ,nie ma wiarygodnych danych o jego przewadze nad mlekiem krowim,jesli poza tym dziecko ma zdrowa i roznorodna diete.
dziekuje

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora