Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poprawiamy samoocenę, czas zrobić coś dla siebie ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-16, 00:05   #47
xAdax
Przyczajenie

Dot.: Poprawiamy samoocenę, czas zrobić coś dla siebie ;)

Cytat:
Napisane przez SleepingBeuty Pokaż wiadomość
Witam drogie wizażanki

Jestem osobą posiadającą bardzo dużo kompleksów. Mam dużą nadwagę, trudno mi się jej pozbyć min. przez tarczycę. Zawsze czułam się osobą nielubianą - możliwe, że poprostu to sobie wmówiłam. Jestem osobą spokojną, nie lubie imprez, alkoholu. Jestem domatorką i większość czasu spędzam w domu.

Ostatnio postanowiłam zmienić coś w moim życiu. Napewno nie zmienie charakteru, to niemożliwe, poza tym chce być soba. Doszłam do wniosku, że ludzie nie lubią mnie za to czy imprezuje, tylko za to jaka jestem. Staram się być szczera, otwarta, pomocna. Dogaduję się z coraz większą ilością osób, z niektórymi się wygłupiam, innym słóżę radą i pomocą. Przede wszystkim nikogo nie udaję.

Postanowiłam zmienić też coś w moim wyglądzie, zmieniłam fryzurę na bardziej odważną, przefarbowałam włoski, zapuściłam i pomalowałam paznokcie , zaczęłam troszkę inaczej się ubierać i rozpoczęłam codzienną walkę z kaloriami - ćwicze ! Zmienił się mój wyglad, sposób postrzegania świata, a przede wszystkim zyskałam pewności siebie.

Nigdy nie zmieni się otaczającego świata, można zmienic coś w sobie, zrobić coś dla siebie, byc bardziej otwartym. Wtedy świat zmieni się w naszych oczach .
Ioby tak dalej! A tak btw. to uważam, że szczerość to podstawa bycia sobą. Ja tam zawsze mówię co myślę, nienawidzę kłamstwa.
xAdax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując