|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Napisane przez freakkiki
U..
I owsianka taka jak zwykle? czyli orzeszki wpadły, tak?
II 2 kromki orkiszowe z masłem, almette, szynką z indyka i ogórkiem, dwa jabłka, 6 tic tacków ładnie. Liczysz tic taki?
III 1/2 woreczka kaszy gryczanej, dwa pulpety, sos grzybowy, surówka z pekinki i jakiegoś sosu, troche ćwikły.. potem kawa z mlekiem i połowa prince polo a dlaczemu połowa? poza tym super, smaacznie
IV jogurt pitny twist..około 3/4 opakowania, jabłuszko ok, acz może serek z czymś by wpadł następnym razem?
V dwie kromki orkiszowego, jedna z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem, druga z almette i ogórkiem. ok.
|
fajne U ogólnie
Cytat:
Napisane przez mpati86
- Ś:bułka ciemna(pół:masło ser salceson;pół:masło, serek campresi, banan garść orzechów włoskich);pomidor,kawa inka z mlekiem ślicznie.

- IIŚ:cały twarożek z łyżką masła orzechowego;mandarynka; kawa z mlekiem
yhm no ok, najadasz się tym?
- O: ziemniaki ze szczypiorkiem, jajko smażone na oliwce, sałata polana 1/2 jog. naturalnego( trochę cukru i soku z cytryny- wymieszane) fajnie piątkowo, a mogły być dwa jajca skoro to obiadek.

- P: kawa z mlekiem: kubek maślanki straciatella maało. Może płatki do tego (z doświadczenia polecam BF
) albo orzeszek jakieś/pestki/ciasteczko?
- K:bułeczka sojowa(obie połówki:masło sałata ser szynka pomidor szczypiorek rzodkiewka); pół galaretki dorszowej seko;herbata miętowa fajnie, ale nie przesadzaj, mogłaś zjeść już cała galaretkę, bo z tego co kojarzę ma tylko 47kcal/100g
, poza tym dorsz=białko.
U
|
Cytat:
Napisane przez Sherrie
Dzisiaj stwierdziłam, ze wygladam tragicznie i musze cos ze soba zrobic. No a przeciez p to czas folgowania sobie cieszenia sie jedzonkiem. no właśnie, korzystaj i nie przejmuj się niczym
Moje P pt."Pełna mobilizacja. Co se nie moge, jak se moge"
Sn; owsianka na szklance mleka 3,2%: 4 lyzki mieszanki platkow, 2 lyzki otrebow, lyzka Puchatka, garsc rodzynek, garsc nerkowcow, garsc zurawiny, pasek czekolady z orzechami laskowymi /cappuccino czekoladowe z lyzeczka cukru i lyzeczka Puchatka, jablo zdrowo i kolorowo.
2 sn; 2 kromki chleba pszennego zapieczone z: majonezem, szynka z indyka, pomidorem, ogorkiem, serem zoltym, pieczarkami, ketchupem i musztarda, znow cappuccino jw., garsc chipsow koperkowych i pietka chleba z maslem czosnkowym (nowy nabytek, probowalam) też fajnie
ob; talerz spagetti z sosem miesno-warzywnym, serem i ketchupem mniam
d; 2 paski czekolady jw, kilka zelkow super, że jest i deserek
po; jakis deser budyniiowy z bita smietana wymieszany z lychami lodow toffi, rdzynkami, pomarancza big musiało być pyyyszne
ko; puszka lososia po grecku, duza grahamka, jedna polowa z maslem czosnkowym i pomidorem, druga z serkiem smietankow0- szczypiorkowym r ównież smaznie
po; cappuccino jw, garsc chipsow jw, garsc nerkowcow, pomarancza big numer 2
wlasnie zdalam sobie sprawe z tego ze dzisiaj piatek;/ no ale prosze o ocene mi tam babcia powtarza, że chorych/ rekonwalescentów post nie obejmuje , czuj się jak rekonwalescentka i sie nie przejmuj
|
super, że się trochę przełamałaś. Tylko teraz się już nie załamuj i ma być podobnie, ok?
Cytat:
Napisane przez nuska111
R:
śn: 2kromki razowego+ polędwica sopocka sałata, musztarda mało nawet na R, białko, warzywa?
2śn: 2 kromki razowego+ serek żółty ogórek, chrzan jabłko, 2kiwi żółty zamień na twaróg/ serek wiejski/homo i daj więcej warzyw
ob: 180 gram ugotowanego makaronu z sosem pomidorowym+ pieczarki, łyżka śmietany 9% trochę cebulki znowu brak biaaałka
pod: pomarańcza, 4łyżki muesli to się na podw. nie nadaje. Zjedz jakiś serek + orzeszki/pestki, bo nnkt też ni ma
kol: puszka tuńczyka+jedno jajo+ seler+ cebula o k.
poźniej połówka grapefruta rozumiem, że miałaś ochotę, ale owoce lepiej w pierwszej części dnia
a i dzięki wielkie za wcześniejszą ocenę 
|
mało warzyw, nnkt i dodaj białko w posiłkach, bo nim nie grzeszą
Cytat:
Napisane przez Cristin@
Moje wczorajsze U:
ŚNIADANIE (10.00)
Miska musli z jogurtem naturalnym. Herbata. s ame ww. Jeśli micha tego musli to ok, choć mogłaś wkroić banana/dorzucić orzeszków/migdałów albo zjeść jakiś serek, co by białko też było. Próbowałaś kiedyś owsianki, może zrób kiedyś?
IIŚNIADANIE (13.00)
Bułka pszenna: pół z masłem i dzemem morelowym, pół z serkiem wiejskim i ogórkiem zielonym. Pomaranczka. Woda z sokiem malinowym (domowym, na ciepło). tutaj może być, wieśniak mógł być caaały
OBIAD(17.00)
8 pierogow z truskawkami polanych śmietanką. Znowu woda z soczkiem malinowym. mało i znów brak białka. Zupka może hmm?
KOLACJA (20.00)
2 kromy razowca kazda z masłem i plastrem sera zółtego z pomidorkiem i papryka. Szklanka maślanki truskawkowej. ok
heej a podw. wcięło? Tutaj koniecznie jakieś nnkt mogłyby wpaść! Nie wierzę, że byłaś tak zapchana po obiedzie żeby nie móc zjeść czegokolwiek
PO (22?)
Kubek kakao
Jadlospis bezmiesny bo piatkowy.
|
j.w.
Edytowane przez Amel
Czas edycji: 2010-01-16 o 09:16
|