Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-16, 09:14   #2122
Amel
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
U..

I owsianka taka jak zwykle? czyli orzeszki wpadły, tak?
II 2 kromki orkiszowe z masłem, almette, szynką z indyka i ogórkiem, dwa jabłka, 6 tic tacków ładnie. Liczysz tic taki?
III 1/2 woreczka kaszy gryczanej, dwa pulpety, sos grzybowy, surówka z pekinki i jakiegoś sosu, troche ćwikły.. potem kawa z mlekiem i połowa prince polo a dlaczemu połowa? poza tym super, smaacznie
IV jogurt pitny twist..około 3/4 opakowania, jabłuszko ok, acz może serek z czymś by wpadł następnym razem?
V dwie kromki orkiszowego, jedna z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem, druga z almette i ogórkiem. ok.
fajne U ogólnie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
  • Ś:bułka ciemna(pół:masło ser salceson;pół:masło, serek campresi, banan garść orzechów włoskich);pomidor,kawa inka z mlekiem ślicznie.
  • IIŚ:cały twarożek z łyżką masła orzechowego;mandarynka; kawa z mlekiem
yhm no ok, najadasz się tym?
  • O: ziemniaki ze szczypiorkiem, jajko smażone na oliwce, sałata polana 1/2 jog. naturalnego( trochę cukru i soku z cytryny- wymieszane) fajnie piątkowo, a mogły być dwa jajca skoro to obiadek.
  • P: kawa z mlekiem: kubek maślanki straciatella maało. Może płatki do tego (z doświadczenia polecam BF) albo orzeszek jakieś/pestki/ciasteczko?
  • K:bułeczka sojowa(obie połówki:masło sałata ser szynka pomidor szczypiorek rzodkiewka); pół galaretki dorszowej seko;herbata miętowa fajnie, ale nie przesadzaj, mogłaś zjeść już cała galaretkę, bo z tego co kojarzę ma tylko 47kcal/100g, poza tym dorsz=białko.
U
Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Dzisiaj stwierdziłam, ze wygladam tragicznie i musze cos ze soba zrobic. No a przeciez p to czas folgowania sobie cieszenia sie jedzonkiem. no właśnie, korzystaj i nie przejmuj się niczym

Moje P pt."Pełna mobilizacja. Co se nie moge, jak se moge"

Sn; owsianka na szklance mleka 3,2%: 4 lyzki mieszanki platkow, 2 lyzki otrebow, lyzka Puchatka, garsc rodzynek, garsc nerkowcow, garsc zurawiny, pasek czekolady z orzechami laskowymi /cappuccino czekoladowe z lyzeczka cukru i lyzeczka Puchatka, jablo zdrowo i kolorowo.

2 sn; 2 kromki chleba pszennego zapieczone z: majonezem, szynka z indyka, pomidorem, ogorkiem, serem zoltym, pieczarkami, ketchupem i musztarda, znow cappuccino jw., garsc chipsow koperkowych i pietka chleba z maslem czosnkowym (nowy nabytek, probowalam) też fajnie

ob; talerz spagetti z sosem miesno-warzywnym, serem i ketchupem mniam
d; 2 paski czekolady jw, kilka zelkow super, że jest i deserek

po; jakis deser budyniiowy z bita smietana wymieszany z lychami lodow toffi, rdzynkami, pomarancza big musiało być pyyyszne

ko; puszka lososia po grecku, duza grahamka, jedna polowa z maslem czosnkowym i pomidorem, druga z serkiem smietankow0- szczypiorkowym również smaznie

po; cappuccino jw, garsc chipsow jw, garsc nerkowcow, pomarancza big numer 2

wlasnie zdalam sobie sprawe z tego ze dzisiaj piatek;/ no ale prosze o ocene mi tam babcia powtarza, że chorych/ rekonwalescentów post nie obejmuje, czuj się jak rekonwalescentka i sie nie przejmuj
super, że się trochę przełamałaś. Tylko teraz się już nie załamuj i ma być podobnie, ok?

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
R:
śn: 2kromki razowego+ polędwica sopocka sałata, musztarda mało nawet na R, białko, warzywa?
2śn: 2 kromki razowego+ serek żółty ogórek, chrzan jabłko, 2kiwi żółty zamień na twaróg/ serek wiejski/homo i daj więcej warzyw
ob: 180 gram ugotowanego makaronu z sosem pomidorowym+ pieczarki, łyżka śmietany 9% trochę cebulki znowu brak biaaałka
pod: pomarańcza, 4łyżki muesli to się na podw. nie nadaje. Zjedz jakiś serek + orzeszki/pestki, bo nnkt też ni ma
kol: puszka tuńczyka+jedno jajo+ seler+ cebula ok.
poźniej połówka grapefruta rozumiem, że miałaś ochotę, ale owoce lepiej w pierwszej części dnia

a i dzięki wielkie za wcześniejszą ocenę
mało warzyw, nnkt i dodaj białko w posiłkach, bo nim nie grzeszą

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:
ŚNIADANIE (10.00)
Miska musli z jogurtem naturalnym. Herbata. same ww. Jeśli micha tego musli to ok, choć mogłaś wkroić banana/dorzucić orzeszków/migdałów albo zjeść jakiś serek, co by białko też było. Próbowałaś kiedyś owsianki, może zrób kiedyś?

IIŚNIADANIE (13.00)
Bułka pszenna: pół z masłem i dzemem morelowym, pół z serkiem wiejskim i ogórkiem zielonym. Pomaranczka. Woda z sokiem malinowym (domowym, na ciepło). tutaj może być, wieśniak mógł być caaały

OBIAD(17.00)
8 pierogow z truskawkami polanych śmietanką. Znowu woda z soczkiem malinowym. mało i znów brak białka. Zupka może hmm?

KOLACJA (20.00)
2 kromy razowca kazda z masłem i plastrem sera zółtego z pomidorkiem i papryka. Szklanka maślanki truskawkowej. ok

heej a podw. wcięło? Tutaj koniecznie jakieś nnkt mogłyby wpaść! Nie wierzę, że byłaś tak zapchana po obiedzie żeby nie móc zjeść czegokolwiek
PO (22?)
Kubek kakao

Jadlospis bezmiesny bo piatkowy.
j.w.

Edytowane przez Amel
Czas edycji: 2010-01-16 o 09:16
Amel jest offline Zgłoś do moderatora