|  2010-01-16, 16:50 | #11 | 
	| Wtajemniczenie 

| 

Dot.: Picie alkoholu

Chyba masz rację, bo choć sama nie przepadam za alkoholem, to irytują mnie osoby ostentacyjnie krzywiace się, kiedy wznoszony jest toast, etc.Cytat: 

| 
					Napisane przez rapifen  Ja to szanuję ale mimo wszystko jako gospodarz imprezy czuję się urażona gdy ktoś odmawia np kieliszka szampana na moją cześć np z okazji urodzin. Jest samochodem, no rozumiem - jasne, ale ludzie którzy mówią nie bo nie - to po co w ogóle przychodzą na takie imprezy? Rozumiem, zasady. No ale bez przesady, urodzinowa impreza a ktoś jest tak przekorny że och ach ajeja. Na przykład nie pijącemu alkoholikowi oczywiście nie zaproponuję alkoholu, ale niektórzy mogli by ten durny kieliszek chociaż potrzymać w ręce razem z innymi. Tak, denerwuje mnie takie stanie i użeranie się "a może przytrzymasz chociaż do zdjęcia, już dla ciebie nalałam"
 -"och nie, alkohol wypala mi usta"
 ...
 Nie popieram upijana się dla upijania się, wódki nie znoszę, piwo jest dla mnie ohydne. Jak piję alkohol to taki który jest smaczny - drinki różnego rodzaju.

I tak, pewne osoby które nie piją a "wyczuwają klimat" - świetnie się z nimi bawisz, różnicy nie ma, niektórzy po prostu alkoholu nie potrzebują.
 Ale ręce mi opadają na takie drętwe patyki które siedzą na kanapie absolutnie trzeźwe, burczą bo ktoś coś wypił i jeszcze na wszystkich z góry się patrzą komentując "boże co za gówniarze... co za gówniarze, durnie nie potrafią się bez alkoholu bawić" - a sama taka osoba na kanapie zalega.

Upić by się upić, też nie popieram oczywiście - ale ludzie są dorośli, każdy zna siebie wie na ile sobie może pozwolić i niech sobie pozwala.

Trzeźwi ludzie na imprezach dzielą się na dwa rodzaje:
 -ci którzy przyszli by się bawić i wiedzą na co się godzą, wiedzą że w towarzystwie ktoś może przesadzić, ale mimo to świetnie się bawią i podskakują z innymi
 -ci którzy przyszli jęczeć jacy wszyscy inni to 'debile' i wyglądają żałośnie, a ktoś kto zwymiotował to porażka. Jak tak bardzo komuś przeszkadza nadmiar alkoholu na imprezie, to może warto chodzić np na spotkania oazowe?
 |  Jak już wspomniałam, nie przepadam, ale kiedy jest jakaś wyjątkowa okazja, to nie będę przecież się kłócić "Nie, nie, dziękuję". Albo chociaż jak piszesz, potrzymam ten kieliszek do zdjęcia
  . 
 Można nie lubić alkoholu, nie pić i nie być patykiem na imprezie.

Jednak jest też druga strona - kiedy ktoś na siłę Ci wmusza, chociaż wiesz, że jak to wypijesz, to za chwilę będziesz całować deskę klozetową.

Byłoby miło, gdyby zachować zdrowy rozsądek - nie chcę, nie piję - ale nie jestem drewnem i stróżem godności. Chcę, piję, ale nie wmuszam innym.
 | 
	|     |   |