Dot.: Studia podyplomowe , renta i inne watpliwości.
Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach
Kompletnie nie mam pojęcia gdzie się tego dowiedzieć więc na początek zapytam Was 
|
Najlepiej w wydziale emerytalno-rentowym lokalnego ZUSu.
Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach
Chce zrobić licencjat ( dzienny) a potem iśc na studia podyplomowe.Obecnie otrzymuje rente i nie mam pojęcia czy w przypadku studiow podyplomowych bede ja dalej otrzymywac? Wiem ze na II stopnia się dalej dostaje az do otrzymania tytuły mgr a co w przypadku podypomowych po tylko licencjacie?
Czy w przypadku gdybym jej nie otrzymywała moge sie zapisac do jakiejs szkoły policealnej bezplatnej , jedynie dla firugowania w liscie i otrzymania zaswiadczenia do zus?( oczywiscie uczeszczalabym na zajecia zeby mnie nie wykreslili) Czy pzyjma mnie do takiej szkoly z wykształceniem wyższym czy ich oferta kierowana jest do "maturzystow"?
Studia podyplomowe o ktorych mysle sa w sumie jedyna szansa na robienie rpzeze mnie tego co chce robic ale jak wiadomo sa platne i bez renty moge o nich zapomniec 
|
Rentę otrzymujesz do momentu ukończenia nauki lub do ukończenia 25 roku życia. Studia podyplomowe uprawniają do przedłużenia świadczenia.
|