Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia podyplomowe , renta i inne watpliwości.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-16, 17:32   #4
juhaska
Zadomowienie

Dot.: Studia podyplomowe , renta i inne watpliwości.

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
Kompletnie nie mam pojęcia gdzie się tego dowiedzieć więc na początek zapytam Was

Chce zrobić licencjat ( dzienny) a potem iśc na studia podyplomowe.Obecnie otrzymuje rente i nie mam pojęcia czy w przypadku studiow podyplomowych bede ja dalej otrzymywac? Wiem ze na II stopnia się dalej dostaje az do otrzymania tytuły mgr a co w przypadku podypomowych po tylko licencjacie?

Czy w przypadku gdybym jej nie otrzymywała moge sie zapisac do jakiejs szkoły policealnej bezplatnej , jedynie dla firugowania w liscie i otrzymania zaswiadczenia do zus?( oczywiscie uczeszczalabym na zajecia zeby mnie nie wykreslili) Czy pzyjma mnie do takiej szkoly z wykształceniem wyższym czy ich oferta kierowana jest do "maturzystow"?

Studia podyplomowe o ktorych mysle sa w sumie jedyna szansa na robienie rpzeze mnie tego co chce robic ale jak wiadomo sa platne i bez renty moge o nich zapomniec
jeśli zmieścisz się w tym wszystkim do 25 to tak, potem renta rodzinna już nie przysługuje (chyba, że urodziłaś się jakoś w środku roku akademickiego i będziesz kończyła ostatni rok studiów mgr)