2006-04-17, 15:00
|
|
Zadomowienie
|
Nieziemski gotyk!
Zastanawiam się, czy ktoś z Was słucha może gotyku? Ja tą muzykę odkryłam ok. 2 lata temu i zakochałam się w niej. Jest odzwierciedleniem mojej duszy: wrażliwej a zarazem mrocznej...Uwielbiam kościoły, zamki, cmentarze.. dzięki tej muzyce odkryłam, jak niezwykły jest czar tych miejsc, jak każde z nich jest owiane tajemnicą, najczęściej mroczną. Poza tym ubiór gothów..Gdyby moja mieścina była tolerancyjna, paradowałabym w sukniach non stop, ale to chyba nie o to chodzi..Ważne, że muzyka ta porusza mą duszę. A teraz najważniejsze.. Wiem, że wywołam tym burzę ze względu na niejasne określenie muzyki gotyk i kwalifikacji niżej wymienionych zespołów do tego rodzaju muzyki. W każdym bądz razie w każdym tych zespołów znajdzie się nutkę gotyku..Więc słucham głównie: Theatre of Tragedy, Tristania, Therion, Nightwish, Within Temptation, The 69 Eyes. Ciekawą wersję gotyku ma czeski XIII Stoleti Wciąż odkrywam nowe brzmienia, jednak z tymi powyżej jestem najsilniej związana. A jeśli chodzi o Castle Party?? Ja jeszcze nie byłam na tej imprezce, ale zamierzam być w tym roku. Mam nadzieję, że się uda Pozdrawiam wszystkich miłośników mrocznych dzwięków i nie tylko!
|
|
|