Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zwariowany rocznik 1990 :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-18, 09:24   #712
MyLifeIsMusic
Rozeznanie

Dot.: Gimnazjalistki z III klasy - wpisywać się :D

Cytat:
Napisane przez m0n!k@
Ja jednak chcialam jeszcze powrocic do tamatu matury z historii...

Ja zem widziala arkusz kiedys i zem zrezygnowala juz wtedy z matury z historii (bo tak na marginesie - mojej siostrze sie do niczego nie przydala, a przed maura to myslalam ze sie zalamie nad ta historia)

No wiec jak juz mowilam - jezeli Twoja kolezanka napisala mature z historii i to z dobrym wynikiem, to naprawde ma duze zdolnosci humanistyczne. Uwierz mi, wiem co mowie. Ja mam oceny bardzo dobre z historii, ale matury nie bylabym w stenie napisac ot tak, jak zwyklego sprawdzianu. I wiem, co to znaczy kujon. Nasza kujonka klasowa nie napisalaby matury z historii. Jak trzeba myslec to ona 'wysiada'. Historyk zadal nam pytanie: "dlaczego wielki kryzys gospodarczy w latach 1929-1934 nie objal rosji?". Na to pytabnie nie znajdziesz odpowiedzi w ksiazce. No i kujonka tez nie znala odpowiedzi.
A co do fizyki - jezeli jest umyslem humanistycznym to wcale sie nie dziwie jej beznadziejnym wynikom. Wystarczy popatrzec na moje oceny z polskiego i historii, a pozniej z chemii i z matmy. Jest roznica (duza!!), ale dlatego, ze ja po prostu NIE JESTEM W STANIE zrozumiec matmy czy chemii, pomimo, ze sie naprawde staram.
ja mam dokładnie tak jak ty. Chemia to dla mnie czarna magia!!!! Nie wiem czy to nie zasługa tez mojej nauczycielki która nie umie za grosz wytłumaczyć...ale ja sie staram tak jak ty aaaa tam . I przez to własnie prze chooolerna chemie nie pójde na medycyne. Biiologia dla mnie cud miód ale co z tego jak chemi nie pojme do konca zycia chyba.
pozdro