Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-21, 15:24   #2543
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
azakowana a mam do ciebie pytanko bo tak sobie czytam wasze wypowiedzi tutaj i pare stron wczesniej przyuważyłam ze tez walczysz z nadwagą i to skutecznie jesteś na jakiejs diecie czy lekarz przepisał ci może jakieś tabletki?bo ja jestem na diecie kopenhaskiej jak było ciepło to jezdziłam na rowerku i chodziłam na 2 godzinne spacerki i nic raz waga spadnie o 2-raz o 3-4 kg ale zaraz wraca ja mam 168cm wzrostu i waze 95kg wiec przy moim wzroscie to jest szokująca waga walcze z nia juz od 3 lat i nic mi niepomaga wyprubowałam już rozne diety tabletki napoje i plastry z mizernymi skutkami może ktoraś z was dziewczyny zna jakąs dobrą diete która się stosuje przy pco??teraz mam mniej ruchu bo na dworze strasznie zimno wiec z godzinke ruchu na dworze jak spadnie snieg to popierdzielam z miotłą chodnik przed domem wiec troszke się namacham w domu też w ciągłym ruchu prawie jestem w sierpniu starciłam prace więc teraz w domu by niesiedzieć bezczynnie no i niezapuścić się jeszcze bardziej to staram się co chwilke coś robić-przez chorobę zaczełam tyć niemogę schudnąc przez to też moj facet się odemnie odsowa nierozumie że to nie tak łatwo jest schudnąć przy tej chorobie gdzie mało jem gimnastykuję się tylko że to też niejest łatwo bo ja mam bardzo częste wybuchy gorąca ngle mi się od środka robi gorąco zaczynam się pocic strasznie więc jak ja się zaczynam ruszać to już bucha wogole ze mnie żar że zaczyna mi się robić słabo-a to tez była jedna z wielu objaw z ktorymi postanowiłam się zgłosić do lekarza bo przez te wybuchy gorąca myślałam że moje już zaczynam przechodzić menopauze bo czytałam że juz nawet w takim wieku się to zdarza.więc kochae jakbyście miały jakieś dobre dietki ktore pomogą choć z 10-15kg zrzucić to błagam was napiszcie prawidłowo zeby wrocic do mojej wagi powinnam teraz 30kg zrzucić ale wystarczy na początek jak z 15 strace
Może już czas iść do dietetyka? Jeśli sama sobie od 3 lat nie radzisz z wagą to znaczy, że nie poradzisz sobie dietami z internetu... Po co się tak męczyć skoro możesz skorzystać z pomocy fachowca.

Co do uderzeń gorąca - a nie masz przypadkiem jakichś kłopotów z ciśnieniem? Plus do tego dochodzi nadwaga i przez to pojawia się uczucie duszności. Ja schudłam rok temu 14 kg na diecie opartej na niskim indeksie glikenicznym + basen 2x w tygodniu, ale ja chudłam z 64 kg do 50 kg. Schudłam w ciągu 3 miesięcy. Sądzę jednak, że ty potrzebujesz innej diety.

Jeszcze jedna drobna uwaga - używaj znaków interpunkcyjnych i wielkich liter, strasznie źle się ciebie czyta bo tekst się zlewa...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-01-21 o 15:26
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora