Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Napisane przez kiitty
dzisiejsze P (troche słodkie, ale tak jakoś wyszło  ) tak jakoś mówisz
śniadanie:
2 kromki chleba; jedna z pastą z łososia, druga z pasztetem
serek wiejski 200g
herbata z sokiem malinowym i gdzie to słodkie? i gdzie masełko? i gdzie warzywka? i gdzie owoce?
2śniadanie:
kawałek babki
kawałek placka z jabłkami i kruszonką posypanego cukrem pudrem
kakao tutaj jakiś owocek też mógł wpaść
obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, żołądkami, marchewką itp.
4 duze pierogi z jabłkiem posypane cukrem + kilka łyżek Danio waniliowego mniamniuśnie brzmią te pierożki, ale ja dodałabym śmietany i cynamonu
podwieczorek:
jogurt + fitella jabłko&cynamon
garść nerkowców
jablłko ok, dobrze, że orzeszki wpadły
kolacja:
bułka z ziarnami; pół z serkiem topionym i żółtym serem, drugie pół z pastą z łososia
gotowane jajko na miękko
herbata z sokiem malinowym ołkej, ale gdzie są warzywka?
po:
jabłko
garść migdałów
|
jw-wcale nie tak słodko, pytałam już czy na tym tyjesz-podobno tak więc ok ale zabrakło mi warzywek Droga Panienko
Cytat:
Napisane przez kasiekasiek
No to i moje czwartkowe U:
I Śn.: kromka razowego z masłem, szynką i sałatą, druga z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem truskawkowym, herbata i garść orzeszków arachidowych mhm, fajnie
owoc?
II Śn.: (w szkole) kanapka: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, pekińska, 3 plastry polędwicy sopockiej, kawałek czerwonej papryki, ogórek konserwowy i plaster sera żółtego. (była wielka i pyszna  )
+ ok. szklanka coca coli lepszy byłby jakiś zdrowy soczek z witaminkami albo owoc
Obiad: talerz zupy jarzynowej z naprawdę dużą ilością warzyw wszelakich (niestety obiadek wczorajszy) + mięso z gotowanego kurczaka. fajnie, że i mięsko wpadło
Deser: dwie delicje
Podwieczorek: jabłko, banan, potem znowu orzechy (arachidowe i włoskie) i herbata (wiem, że to taki marny podwieczorek, bo owoce to raczej nie posiłek, ale ostatnio obiady jadam dość późno i zwyczajnie nie jestem głodna. Na siłę też nie będę jadła bo to przecież nie o to chodzi. A na owoce zawsze mam chęć  ) hmm skoro jadasz późno obiady to może zwiększ1/ 2 śn(to co jadasz w szkole np), bierz może takie kanapki
Kolacja: ok. 100g twarogu wymieszanego z odrobiną jogurtu naturalnego, szczypiorkiem i papryką czerwoną + jedna albo dwie kromki razowca z masłem. + gorący sok malinowy a na masełko wędlinka i jazdaaaa
Oceni ktoś? 
|
jw, proponuję zwiększyć śniadanko jeżeli nie możesz jadać pożywnego podw lub jeść więcej orzeszków w jego ramach
Cytat:
Napisane przez Cristin@
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.00)
Grahamka: obie polowki z maslem i dzemem morelowym (wlasnej roboty). Kawałek pizzy Hawajskiej. Szklanka maślanki. Jabłko
OBIAD(14.00) wow! tylko 6 godzin przerwy między posiłkami? ja bym nie jadła do kolacji bo takie solidne śniadanie dałoby mi energię na cały dzień...
Spaghetti (400g ->wiem bo zamawiane w barku na uczelni) mhm
Deser:
Kawałek murzynka z wiśniami
KOLACJA (okolo 20) i znowu tylko 6 godz przerwy? tutaj poczekałabym do 3 w nocy i wtedy nie musiałabym jeść śniadania
2 kromki razowca, obie z maslem, plastrem szynki z indyka, pomidorem, ogorkiem. Szklanka cieplego mleka.
|
mogę dostać o Ciebie nawet bana, ale czy Ty jesteś istotą myślącą? wydawałoby się, że tak, ale to co robisz, jak się zachowujesz świadczy o czymś zupełnie innym...
tyle ode mnie.
pa 
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
|